МИЛА ИСПРАЋЕНА НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК: Мајка се придржавала за бели ковчег, близнакиња Лена стално пита за сестру

С. КОСТИЋ

понедељак, 19. 08. 2019. у 21:22

МИЛА ИСПРАЋЕНА НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК: Мајка се придржавала за бели ковчег, близнакиња Лена стално пита за сестру

Гробље Баруновац где је сахрањена Мила

У немој колони према гробном месту, где је, како је рекао свештеник који је служио опело, мала Мила пронашла вечну кућу, корачали су родбина, пријатељи, комшије, колеге њеног оца

ДВОГОДИШЊА Мила Јанковић, која је преминула прошлог четвртка у сурдуличкој болници, након што јој је позлило на Власинском језеру, сахрањена је у понедељак на гробљу Баруновац у својој родној Руми.

У немој колони према гробном месту, где је, како је рекао свештеник који је служио опело, мала Мила пронашла вечну кућу, корачали су родбина, пријатељи, комшије, колеге њеног оца... Мајка Биљана, придржавајући се за мали бели ковчег, јецајући, тихо јој је изговарала име, док је уз њу био супруг Мирослав, Милин отац.

- Велика трагедија за породицу. Друга ћерка, Милина сестра близнакиња Лена, стално пита за сестру, где је, када ће доћи... Мало је то дете да би разумело шта се десило - прича једна од комшиница породице Јанковић, која се присетила радости у овој породици када су се близнакиње родиле. - Мирослав се касно оженио, после му је умрла мајка, па нису могли одмах да имају деце. Када се Биљана породила, од њих нико није био срећнији, баш су пазили на девојчице, оне су им биле све у животу.

Прочитајте још - Кобни едем плућа однео Милу

Комшије из Павловачке улице, где живи ова породица, говоре да су се Јанковићи радовали одмору, не слутећи шта ће се десити.

- Девојчице су тих дана биле веселе, нико од њих није приметио да Мила има неких здравствених проблема. Да јесу, сигурно би родитељи одложили пут - прича једна од жена.

Први резултати обдукције, о којима је обавештено врањско Више јавно тужилаштво, показују да је двогодишњакиња преминула од воде у плућима и да нема трагова насилне смрти.

Прочитајте још - Мала Мила је умрла од секундарног утапања: Како је то могуће?

ИСПИТУЈУ РЕАКЦИЈУ ХИТНЕ

ПОВОДОМ овог случаја, др Златибор Лончар, министар здравља, изјавио је да ће до краја бити испитана реакција Службе хитне помоћи. Како је речено у Дому здравља у Црној Трави, нису могли да изађу на терен по позиву јер нису имали адекватно санитетско возило, а и дежурни лекар није смео да напушта ординацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације