ПРЕДИСТРАЖНИМ поступком, у случају масакра који се десио на салашу недалеко од неготинског села Јабуковац пре десет дана, када су хицима из пиштоља убијени Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица Казимировић (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и њена ћерка Драгана Јозељић (53), биће обухваћени и чланови породице убијених људи - сазнају "Новости"!

- Засада, све се још увек заснива на претпоставкама - наводи за наш лист извор из истраге. - Сумња се да је мотив овог стравичног злочина користољубље. Због тога ће се, током предистражног поступка, саслушати и чланови породице побијених људи на имању Казимировића, како би се установило да ли је Раја на салашу, на коме је живео са једва покретном мајком Драгицом, чувао већу суму новца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА КОД ЈАБУКОВЦА: Полиција открила трагове преметачине, пљачкаши убијали из два оружја?

Наш саговорник наводи да је од свих банака, али и осигуравајућих кућа, затражен на увид податак да ли је Казимировић имао новац на рачуну у некој од њих.

ПОМОЋ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ПОСТОЈИ претпоставка да су убица или више њих, дошли из иностранства. Због ове сумње, српска полиција, како незванично сазнајемо, мораће да затражи и међународну помоћ у решавању овог злочина.

- Међутим, на те информације морамо да сачекамо - истиче наш саговорник. - Јер, све док се не оконча процедура издавања таквих података, која је врло сложена, ми само можемо да се бавимо претпоставкама.

Извор близак истрази за наш лист каже и да је током предистражног поступка полиграфско испитивање прошло више од двадесет људи.

- Били су приведени сви они који су икада починили неко тешко кривично дело - прецизира наш саговорник. - Међутим, сви су прошли полиграф, тако да, засада, истрага још није далеко одмакла.

Можда кључан траг је гомила опушака, који су пронађени на месту са кога се цео салаш Казимировића видео као на длану.

- Претпостављамо да је убица или више њих са тог места пратио дешавања на имању Казимировића и "хватао" њихове навике - истиче извор "Новости". - Сви опушци су послати на ДНК анализу.

Према речима нашег саговорника, извесно је да онима који су извршили овај злочин није први пут да су учинили нешто тако.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су фотографије жртава злочина код Јабуковца!

- Реч је о особи или више њих вештих у руковању оружјем, па се не искључује могућност да су то људи којима је то део свакодневице и посла - објашњава наш саговорник.

Према његовим речима, постоји велика вероватноћа да је Раја Казимировић био "типован" и да је то учинио неко њему близак, који је знао да Казимировић има новац.