ПРВИ резултати обдукције, о којима је обавештено врањско Више јавно тужилаштво, показују да је девојчица Мила Јанковић, којој је позлило на Власинском језеру, преминула од воде у плућима. Како кажу у Тужилаштву, резултати им још нису званично достављени, само им је речено да нема трагова насилне смрти, односно да је узрок смрти вода у плућима.

Родитељи Биљана и Мирослав Јанковић су ван себе од бола. Након што је девојчица преминула у сурдуличкој болници, упркос борби лекара и реанимацији која је урађена, вратили су се у дом Биљаниних родитеља у Врању, како би сачекали обдукцију. У међувремену, и друга близнакиња Лена је примљена у болницу, али се испоставило да је реч о вирусу. Како нам је рекла рођака породице Јанковић, они су у недељу кренули у Руму да би припремили сахрану мале Миле.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТЕ УМИРАЛО, ХИТНЕ НИЈЕ БИЛО; Лекар из Црне Траве: Да су ме поново позвали, изашао бих на терен

Вест да је двогодишња Мила преминула потресла је комшилук из Павловачке укице у Руми, где ова породица станује. Током целог дана комшије су се смењивале у породичном дому преминуле девојчице, како би изјавиле саучешће неутешним родитељима, оцу Мирославу и мајци Биљани.

- Велика туга и бол! Чим су допутовали у недељу ујутру из Врања, отац је почео припреме за сахрану. Мајка је неутешна, све ово тешко подноси. Иначе, они су једна дивна, радна породица. Сви саосећамо са њима у овом великом болу - каже потресено једна од комшиница ове породице.

Мала Мила биће сахрањена у понедељак 19. августа на гробљу Баруновац.