Кобни едем плућа однео Милу

Ј. С. - С. К.

понедељак, 19. 08. 2019. у 06:01

Кобни едем плућа однео Милу

Фото Фејсбук

Случај смрти девојчице којој је позлило на Власини
ПРВИ резултати обдукције, о којима је обавештено врањско Више јавно тужилаштво, показују да је девојчица Мила Јанковић, којој је позлило на Власинском језеру, преминула од воде у плућима. Како кажу у Тужилаштву, резултати им још нису званично достављени, само им је речено да нема трагова насилне смрти, односно да је узрок смрти вода у плућима.

Родитељи Биљана и Мирослав Јанковић су ван себе од бола. Након што је девојчица преминула у сурдуличкој болници, упркос борби лекара и реанимацији која је урађена, вратили су се у дом Биљаниних родитеља у Врању, како би сачекали обдукцију. У међувремену, и друга близнакиња Лена је примљена у болницу, али се испоставило да је реч о вирусу. Како нам је рекла рођака породице Јанковић, они су у недељу кренули у Руму да би припремили сахрану мале Миле.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТЕ УМИРАЛО, ХИТНЕ НИЈЕ БИЛО; Лекар из Црне Траве: Да су ме поново позвали, изашао бих на терен

Вест да је двогодишња Мила преминула потресла је комшилук из Павловачке укице у Руми, где ова породица станује. Током целог дана комшије су се смењивале у породичном дому преминуле девојчице, како би изјавиле саучешће неутешним родитељима, оцу Мирославу и мајци Биљани.

- Велика туга и бол! Чим су допутовали у недељу ујутру из Врања, отац је почео припреме за сахрану. Мајка је неутешна, све ово тешко подноси. Иначе, они су једна дивна, радна породица. Сви саосећамо са њима у овом великом болу - каже потресено једна од комшиница ове породице.

Мала Мила биће сахрањена у понедељак 19. августа на гробљу Баруновац.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Filip

19.08.2019. 08:24

Reč strucnjaka čekaju mnogi roditelji koji strepe da puste dete u bazen ili u more i da ga uvece okupaju u kadi. Udisanje vode da moze da izazove edem pluca sa fatalnim ishodom! Svašta! Celo leto restorani nas rashladjuju prskalicama s vodom koju kao aerosol udiše svako ko tuda prodje. Ko god roni ili se zagrcne je u opasnosti? Kako to da onda, daleko bilo, nema vise ovoga? Sta da se uradi do toga ne dođje? Novi strah sa kojim treba da živimo pored straha od saobracajki itd. Koji je to zivot?