СТИГЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Откривено од чега је умрла мала Мила (2), мајка у веома лошем стању

Novosti online

18. 08. 2019. у 14:55

СТИГЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Откривено од чега је умрла мала Мила (2), мајка у веома лошем стању

Хитна помоћ у Сурдулици / Фото Ј.С.

Први резултати обдукције су показали да се двогодишња девојчица којој је позлило на Власинском језеру угушила од воде у плућима
Први резултати обдукције су показали да се двогодишња девојчица којој је позлило на Власинском језеру угушила од воде у плућима, а остале анализе неће бити готове још за 15 дана.

Њен отац, Мирослав Јанковић из Руме, испричао је да је кад је девојчици позлило по помоћ отрчао на рецепцију хотела, одакле је особље ресторана позвало Дом здравља у Црној Трави, али се испоставило да они немају адекватно санитетско возило, а једини дежурни лекар није смео да напушта ординацију.

- Кад су из ЗЦ Сурдулица рекли да немају возило, око пола девет супруга је с Милом кренула комбијем ка болници, а ја сам остао с Леном у соби. Нисам био ни са ким од лекара у контакту и не могу никога да кривим. Дете је још у соби почело да се гуши и поплавело у року од неколико минута, али давала је знаке живота. Кад је лекарска екипа из ЗЦ Сурдулица кренула према нама, за 12 минута су стигли до пола пута и срели се с возилом у ком је била супруга с дететом - кроз уздах прича Мирослав и додаје да је његова супруга Биљана потпуно утучена.

Мирослав каже да је са супругом и девојчицама близнакињама прошле суботе дошао на одмор у Врање код супругиних рођака.

- У четвртак ујутру смо стигли у хотел на Власинском језеру где смо имали уплаћен апартман. Пошто смо се сместили, отишли смо на ручак, а онда смо се вратили у собу да се одмарамо. Беба се осећала добро, осим што јој је претходна два-три дана цурио носић. Приметили смо и да је мало малаксала. Нисмо јој давали никакве лекове осим што смо јој брисали носић. Она и њена сестра близнакиња су превремено рођене у 36. недељи, али осим ситних прехлада нису имале никакве здравствене проблем - прича Мирослав.

Мирослав каже да се тренутно налази с другом ћеркицом у болници у Врању јер су је лекари задржали због упале плућа.

- Одвели смо другу бебу на преглед у Врање и испоставило се да је закачила неки вирус и да има упалу плућа. Остао сам с њом у болници, а супруга је у кући код своје фамилије, јер је потпуно сломљена овом трагедијом која нас је задесила - каже Мирослав.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је јуче да ће до краја бити испитана реакција Службе хитне помоћи у случају смрти двогодишње девојчице којој је позлило на Власинском језеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације