САХРАНА У ЈАБУКОВЦУ: Рају и Драгицу испратили на вечни починак

С. М. Ј. - Љ. Т.

четвртак, 15. 08. 2019. у 21:02

САХРАНА У ЈАБУКОВЦУ: Рају и Драгицу испратили на вечни починак

Фото Љ. Трифуновић

После четвороструког убиства у Јабуковцу, сахрањено двоје Казимировића. Родбина ће се од Љубинке Оприкић и њене ћерке Драгане Јозељић, друге две жртве масакра, опростити у Келну

РОДБИНА и пријатељи испратили су на вечни починак Рају Казимировића (72) и његову мајку Драгицу (93), који су убијени хицима из пиштоља на салашу на месту званом Ваља Вратне код Јабуковца. Непознати починиоци усмртили су и Рајину сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53), али ће оне бити сахрањене у Келну.

Мирно и достојанствено, у капели посвећеној Светим архангелима Михаилу и Гаврилу, подигнутој на јабуковачком гробљу пре две године, Ненад Казимировић је на вечни починак испратио свог оца и баку. Он је са породицом допутовао из Беча, а међу ожалошћенима је била и Сандра Јозељић, ћерка убијене Драгане, као и остала родбина и пријатељи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИСТРАГА ПОКОЉА У ЈАБУКОВЦУ: Убице испустиле 50 евра

- Не можемо ништа да кажемо, разумите нас. Велика нас је трагедија задесила. Моју мајку и бабу сахранићемо у Келну, где су и живеле - кратко је за "Новости" прозборила Сандра Јозељић.

Капелом је у четвртак одјекивала молитва опела које је за жртве јабуковачког масакра служио протојереј-ставрофор Влајко Банковић, парох јабуковачки. Породица је тихо одмахивала руком док је мирно стајала крај ковчега својих најближих. Нико од њих не жели да било шта каже. Упадљиво је било и велико присуство полиције.

- Страшно је ово што им се догодило. Да неко тако хладнокрвно убије људе на кућном прагу. Раја је био вредан човек, велики радник, бринуо сам око оноликог имања, зар тако да страда... да му неко стреља све његове најмилије - шапутали су људи у тужној поворци.


Тихи јецаји присутних повремено су одзвањали капелом, а од суза нису могли да се суздрже ни бројни ожалошћени пријатељи и познаници који су Ненаду и Сандри изјављивали саучешће.

- Кажу да су Јеховини сведоци тражили да се Драгана и Љубинка кремирају у Београду - каже једна од присутних жена.

Сандра Јозељић


Љубинка Оприкић је са ћерком Драганом дошла у Јабуковац пре три недеље да помогне мајци која се отежано кретала на штакама. А мештани кажу да су њој и брату, приликом убиства, нестала сва документа. Наводно, истражитељи нису успели да пронађу ни личну карту ни пасош.


Ово четворо људи је пронађено мртво у петак, на салашу на месту званом Ваља Вратне на тромеђи Јабуковца, Уровице и Вратне. Ни после недељу дана починиоци овог монструозног злочина нису идентификовани, а претпоставља се да их је најмање двојица. Жртве су убијене са 10 метака из два пиштоља.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су фотографије жртава злочина код Јабуковца!

Рају Казимировића и његову сестру Љубинку убио је исти човек. Раја је усмрћен са пет метака, од којих су четири лоцирана у пределу стомака и грудног коша, а петим је "оверен" у главу, док је Љубинка убијена са једним метком у пределу усана. Несрећна Драгица у својој десетој деценији живота и њена унука Драгана убијене су са по два метка у главу, истим оружјем. На месту злочина, међутим, нису пронађене све чауре.


"ТИХО НОЋИ"

ДОК су носили ковчеге из капеле ка вечној кући Казимировића, плех музика је почела да свира. Раја и његова мајка Драгица до вечне куће испраћени су уз песму "Тихо ноћи, моје злато спава", уз поворку од педесетак рођака и мештана.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације