ИСТРАГА ПОКОЉА У ЈАБУКОВЦУ: Убице испустиле 50 евра

Е. В. Н.

четвртак, 15. 08. 2019. у 08:02

ИСТРАГА ПОКОЉА У ЈАБУКОВЦУ: Убице испустиле 50 евра

Драгана Јозељић, Драгица Казимировић, Љубинка Оприкић, Раја Казимировић

Форензичари пронашли новчаницу на месту четвороструког убиства у Јабуковцу код Неготина, што потврђује претпоставку о користољубљу као мотиву. Полиција тражи ДНК починиоца на "педесетици". Многи докази су контаминирани

БРУТАЛНИ разбојници, који су побили четворо људи на салашу Казимировића у месту Ваља Вратна, на тромеђи Јабуковца, Уровице и Вратне, током бекства "сејали" су новац по имању. Како "Новости" незванично сазнају, током увиђаја форензичари су недалеко од куће пронашли новчаницу од 50 евра што је још један од доказа да су пљачкаши после крвавог пира узели све паре из куће, али приликом бега нису били довољно опрезни.

Колико је тачно новца изнето из дома Казимировића нико не зна, осим злочинаца. Како у њиховој кући није пронађено ништа, верује се да су све покупили. На то указују преметачина и све испретуране ствари по собама у којима су домаћини спавали.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОКОЉ У ЈАБУКОВЦУ: Пуцали у жене да би им Раја одао где су паре?

- Новчаница је послата на анализу и вештачење - наводи саговорник "Новости", близак истрази. - Експерти ће покушати да на "педесетици" пронађу ДНК траг, што би значајно помогло истрази у потрази за починиоцима. Од злочина до проналажења тела прошло је два дана и многи докази су контаминирани, односно загађени.

Специјалне јединице МУП Србије дан после проналажења тела на салашу, прочешљали су готово сву околину дома Казимировића у потрази за доказима и материјалним траговима. Из Београда су стигли и форензичари, који су у два наврата прегледали место догађаја.

- Урађен је и накнадни увиђај, како би се неке ствари додатно разјасниле и поткрепиле доказима - наводи наш саговорник. - Цео полицијски посао отежава и чињеница да нико ништа није видео, нити чуо. Најближа кућа од Казимировића је удаљена 500 метара. Породица је брутално побијена хицима у главу, осим газде, коме је пуцано у груди и чело.

Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јозељић (53), чија су беживотна тела пронађена у петак, биће сахрањени у четвртак у подне на месном гробљу у Јабуковцу. Опело жртвама биће служено у 11 сати у Храму Вазнесења Господњег. На последњи испраћај ове породице из јабуковачког храма до месног гробља кренуће њихови најближи, Рајин син Ненад са породицом, Драганина ћерка Сандра, родбина, пријатељи и мештани.

Породица и родбина убрзано завршавају све припреме за испраћај својих најближих на вечни починак. Како незванично сазнајемо, ковчези Раје и његове мајке биће обележени по православним обичајима, док на Љубинкином и Драганином неће бити крста, јер су припадале верској заједници Јеховини сведоци.

- Све је то хришћанство, и православље, и католицизам и Јеховини сведоци. Љубинка је поштовала религију своје мајке по којој је и она крштена као мала. Њој то није сметало, па зашто онда смета другима - каже нам један од блиских рођака ове породице.

На имању Казимировића, удаљеном од села неколико километара, форензичари и даље траже трагове који ће истрази помоћи да ухвате убице ових људи, а сасвим је сигурно да су овај злочин починила најмање двојица нападача, од којих је један био вешт у баратању оружјем, судећи по прецизности којом су убијене две жртве.

Рају Казимировића и његову сестру Љубинку убио је исти човек. Раја је убијен са пет метака, од којих су четири лоцирана у пределу стомака и грудног коша, а петим је "оверен" у главу, док је Љубинка убијена са једним метком у пределу усана. Несрећна Драгица у својој десетој деценији живота и њена унука Драгана убијене су са по два метка у главу, истим оружјем. На месту злочина, међутим, нису пронађене све чауре.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су фотографије жртава злочина код Јабуковца!

БЛИЗИНА ГРАНИЦЕ

ОД петка полиција интензивно "чешља" терен и испитује све могућности. Близина границе им додатно отежава посао, јер су убице досад могле одавно да се дочепају иностранства. Засада се истрага слаже да мотив овог убиства може да буде користољубље јер се веровало да је Раја, који је са мајком живео скромно на салашу, без струје и воде, имао пара. Други детаљи се, међутим, у циљу откривања починилаца, не откривају.