ОЛИВЕРА Лисица, директорка зрењанинског Центра за социјални рад (на слици), одбацује било какву могућност да ова институција у јавност изнесе податаке који су, у складу са законом о односима у породици, строго поверљиви. Она је то изјавила, осврнувши се на информације о наводном покушају силовања две девојчице у Меленцима, за шта је осумњичен Ж. Ћ.

- Нису тачне инсинуације о наводним изворима из Центра за социјални рад, који је у јавност пустио причу о томе шта је наводно изјавила старија девојчица - каже Оливера Лисица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУМЊЕ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕВОЈЧИЦА: Меленчанин панично тражи браниоца

Више јавно тужилаштво у Зрењанину доследно је у ставу да нема оглашавања за јавност поводом овог случаја, па смо ускраћени и за информацију да ли је Ж. Ћ. након саслушања и наводног полиграфа заиста пуштен на слободу. Њега су житељи Зрењанина наводно видели у центру града, како тражи адвоката.

Улазна врата трошног породичног кућерка у Меленцима, где се наводно одиграло све, закључана су, а многобројни мештани потврђују да су чули да је Ж. Ћ. у уторак пуштен из притвора.

- Познајем га још од детињства, у истој улици смо одрасли, ваљда бих знао да је пре много година силовао своју мајку. Село би о томе брујало, ма то су све гнусне лажи и измишљотине - каже за "Новости" средовечни мушкарац из села које је ових дана у центру пажње јавности.

Полицији је наводно сексуално узнемиравање девојчица, од шест и три године, пријавила мајка А. Р.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН: Ухапшен осумњичени за силовање жене и њених ћерки од 3 и 6 година

"НЕЗГОДНА И ЛАКО ПЛАНЕ"

КАКО причају комшије из улице где је ова породица живела, А. Р. је "веома незгодна особа која лако плане и уђе у конфликт са људима". А. Р. је полицији наводно испричала да је Ж. Ћ. и њу тукао и претио јој смрћу, као и да је месецима додиривао њену ћерку из првог брака, и њихово заједничко дете.