ИВАН Вучетић (32), командир полицијске станице Звездара, пре два дана је успео да спречи Јовану Ђекић (31) у намери да са седмомесечном девојчицом скочи са терасе куће у којој живи. Драма се одиграла у Улцињској улици, на броју 19, а све после пријаве породичног насиља које је претрпео њен супруг Дамјан Ђекић (30)!

Захваљујући упорности, храбрости и спретности, Вучетић ће у своју биографију уписати херојско дело. Он се није двоумио када су га због специфичности ситуације позвали после радног времена да дође на место драматичног догађаја. Из Борче, у цивилу, стигао је двадесетак минута после прве патроле и преузео случај.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Драма на Звездари: Мајка бебе претукла мужа, па претила самоубиством, полицајац кришом ушао у стан и спасао дете

- Моје колеге су преко броја 192 добиле пријаву о породичном насиљу, у уторак око 19.30 - препричава нам Вучковић. - Највероватније је неко од комшија зачуо галаму. Патрола је дошла, али ни слутили нису да ће се суочити са спасавањем живота девојчице, са којом је мајка хтела да скочи са првог спрата. Још је необичније било што су затекли њеног мужа са видним повредама по глави и телу.

Дамјан Ђекић био је закључан у кући и није могао напоље. Његова супруга Јована је, по свему судећи, после жучне свађе, затворила врата и отишла на балкон са седмомесечном бебом. Тамо су почели преговори.

- Тројица полицијских службеника покушала су да разговарају са женом, али нису успевала никако да је убеде да отвори врата и сиђе са терасе. Чак се у једном моменту попела на ограду и завриштала да ће се убити. Све време држала је ћерку - прича полицајац.

Видевши да ситуација прети да се отргне контроли, Иван је одлучио да екипу повуче и у дворишту Улцињске улице остане са помоћником Лазаром Јовановићем (34). Сада је све било у рукама двојице полицајаца. Наставили су да разговарају са Јованом. Молили су је да сиђе, да отвори врата, да бар беби да воду због велике врућине. Ништа није помогло.

Кућа у Улцињској улици где је Јована претила убиством и самоубиством / Фото К. Михајловић- Јована је све време шетала по тераси, улазила је излазила из собе. Када је на балкон дошла без детета, схватили смо да ју је ставила на кревет да спава. Видео сам да је прозор поред терасе одшкринут. То је била наша шанса - наставља командир.

Иван се договорио са помоћником да унезверену жену заговара. За то време, он се хитро попео преко ограде и кроз прозор ушао у собу. Јована је била у другом углу и није приметила тај "упад".

- Из собе сам прешао на терасу, са леђа јој се пришуњао и зграбио је. Јована се током хапшења није опирала. У међувремену, стигли су Хитна помоћ и Центар за социјални рад. Отац и девојчица одвезени су у Ургентни центар и Институт за мајку и дете на даље лекарско збрињавање - каже Иван.

Дан после успешне акције, похвале стижу са свих страна због подухвата. Ипак, овај скромни полицајац каже да је спасавање људског живота најважнија награда коју је могао да добије, нарочито када је реч о детету.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ: Трудница скочила са другог спрата бежећи од мужа

УДАРАЛА СУПРУГА МЕТЛОМ?

КАКО незванично сазнајемо, комшилук је већ алармирао полицајце Звездаре због нарушавања мира у поменутој породици. Такође, полиција је већ имала пријаве за породично насиље на овој адреси. Према непотврђеним информацијама, Јована Ђекић је пре два дана претукла мужа Дамјана метлом.