ЈУТКА ПОНОВО У СУДНИЦИ: Одложено рочиште, браниоци на годишњем одмору (ФОТО)

С. Бабовић

среда, 14. 08. 2019. у 11:00

ЈУТКА ПОНОВО У СУДНИЦИ: Одложено рочиште, браниоци на годишњем одмору (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

На десетине људи тискало и испред зграде Основног суда у Крушевцу, где је у 11 сати одржано рочиште за главни претрес

КРУШЕВАЦ-ГОДИНУ и по дана након што је полиција у Крушевцу поднела кривичну пријаву против Милутина Јеличића-Јутке и након што је у оквиру доказних радњи у више наврата саслушаван пред Основном тужилаштвом у Крушевцу, бивши председник општине Брус поново је пред крушевачким правосуђем. Овога пута, по одлуци Врховног касационог суда који је услишио молбу Основног суда у Брусу о измештању суђења.


Са суђењем Јутки због полног узнемиравања и недозвљених полних радњи у случају оштећене, бивше Јуткине сараднице Марије Лукић, “преселили” су се и навијачи с обе стране. Тако да се на десетине људи тискало и испред зграде Основног суда у Крушевцу, где је у 11 сати почело рочиште за главни претрес. Поступајући судија у судници бр. 35 је Александар Коцић. Суђење је одложено, јер су Јуткини браниоци на годишњем одмору. Главни претрес заказан је за 23. септембар.


Сумње на извршење кривичног дела недозвољене полне радње и кривичног дела полно узнемиравање отвориле су се средином марта прошле године. Кривичном пријавом полиције у Крушевцу, било је обухваћено седам жена. Две оштећене су у поступку изјавиле да не сматрају да су узнемираване, а Основно јавно тужилаштво које сада гони Јеличића, проценило је да доказа има само у случају Марије Лукић. Оптужни предлог поднет је прошлог јуна.

Фото: С. Бабовић


Јутка је све време негирао оптужбе, а његов адвокатски тим на челу са адвокатом Зором Добричанин, да је Јутка жртва нечијих политичких амбиција. Правни заступник Марије Лукић, Боривоје Боровић с друге стране, изјавио је за “Новости” у више наврата да су докази против Јутке непобитни и да ће се то и видети на суду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУЂЕЊЕ ЈУТКИ: Захтеви за изузећа померили саслушање


Задње суђење у Брусу, да подсетимо, одржано је 27. маја, а цео поступак добио је судски епилог након два одлагања. Ниједно рочиште није било затворено за јавност, али два јесу за екипу “Новости”, коју је судија једном приликом и избацио из суднице.


Фото: С. Бабовић


За протеклих годину и по дана, одржавани су и скупови подршке Јутки, као и Марији Лукић. Оштећена је више пута пријављивала претње путем “фејсбука” и “твитера”, али и како је изјавила за “Новости”, пријавила је и покушај гажења аутомобилом. У цео случај су се после скоро годину дана од како је покренут у јавности, укључиле и бројне невладине организације,које подржавају Марију Лукић, док за Јутку здушно навијају његови блиски сарадници из локалне самоуправе.


Фото: С. Бабовић


НА ВЛАСТИ СКОРО 20 ГОДИНА

МИЛУТИН Јеличић-Јутка је од краја јуна одборник у локалном парламенту.Овим враћањем одборничког мандата наставио је да партиципира у власти, у којој је само са краћим прекидима чак од 2000-е године. Прво је као лидер тадашњег Општинског одбора НС водио Брус са места председника у два мандата, до 2008. године, потом је био у два наврата народни посланик (2003-2006. и 2008-2012), па је поново постао председник општине 2015. године. Пре две године је прешао у СНС, под чијим притистком је и поднео оставку на место председника општине.

Фото: С. Бабовић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

драгана

14.08.2019. 12:37

Kad može Plasido Domingo može i jedan Jutka,zar ne?Hoće li i Plasido biti procesuiran i osuđen?

buki

14.08.2019. 13:02

Kad samo pomislim da svaka varosica u Srbiji ima po jednog glavnog i nekoliko pomocnih JUTKI , dodje mi da plačem od muke.

EvGenije

14.08.2019. 13:43

Ovo nema nigde u svetu. Suđenje se odlaže zato što su branioci na odmoru. Ma daj, šta će biti sledeći put? Možda da se suđenje odlaže jer su branioci mamurni nakon sinoćnje pijanke?

Svedok

15.08.2019. 14:59

Nije bilo "navijača obe strane" i nije bilo tiskanja. Ispred suda su bili samo ljudi koji došli da mirno podrže Mariju.