ПОКОЉ У ЈАБУКОВЦУ: Пуцали у жене да би им Раја одао где су паре?

Е. В. Н.

среда, 14. 08. 2019. у 10:02

ПОКОЉ У ЈАБУКОВЦУ: Пуцали у жене да би им Раја одао где су паре?

Мотив за убиства је највероватније користољубље

На основу до сада пронађених трагова, два су сценарија четвороструког убиства у Јабуковцу код Неготина. Према другој верзији, Казимировић је изненадио разбојнике, током крвавог пира испред куће

ДВА су сценарија четвороструког убиства на салашу Казимировић у месту Ваља Вратне код Јабуковца - незванично сазнају "Новости". На основу последњих вештачења извлачи се закључак да је глава породице Раја Казимировић (72) последњи убијен, али се, због протока времена од злочина до проналаска тела, не зна са сигурношћу да ли је гледао егзекуцију најмилијих или је његов долазак изненадио разбојнике током крвавог пира и напада на жене!

Истражитељи српске полиције, међутим, у једно су убеђени а то је да је злочин почињен из користољубља и да је бар један од починилаца вешт у баратању оружјем. На ово указује преметачина по кући, али и прецизност којом су убијене две жртве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИСТРАГА У ЈАБУКОВЦУ: Рају циљали из даљине

- По првом сценарију, убице су улетеле на салаш одмах пошто је Раја стигао са њиве - наводи наш извор близак истрази. - Један је дошао до њега и држао га на нишану, док се други спустио до шупе, где су му биле мајка и сестричина. Верујемо да је у том тренутку Рајина сестра била у кући и да није слутила каква се драма одвија напољу.

По овој верзији, тражили су од Раје да им каже где су паре, а да би га уверили да су озбиљни, прво су хицима у главу убили његову мајку и сестричину. Он је све то гледао.

- Тада је, чувши вику, како се претпоставља, из куће излетела Рајина сестра, која када је видела шта се дешава почела да запомаже - наводи наш саговорник. - Онда се нападач, који је држао Рају на нишану окренуо и пуцао. Погодио је у уста и на месту усмртио. Тог тренутка Раја је кренуо да устаје са седишта на трактору, али му је убица испалио четири хица у доњи део груди и стомак. Петим га је оверио у чело. Према неким прорачунима, нападач је од Раје био удаљен између метар и по и два. Он и сестра убијени су истим калибром.

Раја Казимировић

Његова мајка и сестричина убијене су из непосредне близине. Нападач им је готово прислонио пиштољ уз главу. Оне су усмрћене са по два хица у главу и различитим калибром од Раје и сестре.

- Други могући след догађаја разликује се само по томе, што је Раја дошао са њиве када су жене већ биле мртве - наводи наш саговорник. - Могуће је да је прекинуо разбојнике у преметачини. Један је истрчао и убио га док је још био на трактору. Новац у кући Казимировића полиција није пронашла. Верује се да су га крвави пљачкаши однели, али о којој суми је реч, може само да се нагађа.

Екипе форезничара поново су у уторак биле на месту злочина. Прикупљају се додатни материјални трагови у масакру Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јовељић (53), убијених са укупно 10 метака.

Раја Казимировић је важио за скромног и повученог човека, који је до пензије радио као пекар у некадашњем неготинском "Житомлину", али се од ране младости бавио и пољопривредом. Породица, потврђују и мештани, ничим се није истицала, а имао се утисак да, бар по спољном изгледу, не спада у имућније. Па, ипак, за Рају су причали да има пара јер не троши и штеди.

Тело мушкарца пронађено изрешетано на трактору / Фото С. Јовановић


На месту злочина су пронађене чауре пиштоља, наводно малокалибарског и калибра 7,65 милиметара, али док се не заврше комплетне сложене анализе обдукције, не може се са сигурношћу тврдити да чауре нису подметнуте.

Истражитеље брине и близина границе, јер су убице могле и неопажено да се домогну суседне Румуније, али и да стигну на овај терен из ње. Како је сезона годишњих одмора, нико не би посумњао у аутомобил страних регистрација јер у Јабуковац у августу са свих страна света долазе мештани који годинама живе на привременом раду у иностранству.

Полиција детаљно "чешља" терен, испитују се базне станице, саслушавају сви који би о овом злочину могли да кажу реч више, комшије, рођаци, људи са којима се породица дружила или имала било какве контакте, пријатељске или пословне. Испитују се и стари зналци полиције, од којих су неки, као што је М. С. из Брзе Паланке наводно виђани у селу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА КОД ЈАБУКОВЦА: Полиција открила трагове преметачине, пљачкаши убијали из два оружја?


Истрага тек треба да до детаља расветли околности под којим је овај свирепи злочин, за који се сумња да је дело професионалаца на основу прострелних и улазних рана, извршен.

Рајина мајка и сестричина су убијене код трема са по два метка


САХРАНE УЧETВРТAK

РАЈА и Драгица Казимировић, Љубинка Оприкић и Драгана Јозељић биће сахрањени у четвртак, 15. августа. Након опела у цркви Вазнесења Господњег ова породица ће бити испраћена на починак на месном гробљу у Јабуковцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

milos

14.08.2019. 10:27

zato salasi i izdvojene kuce imaju 1 do 2 ovcarska psa ,koji amortizuju faktor iznenadjenja,kod domacina. sarplaninac,azijski i srednjeazijski ovcar, karakacanski pas,bsrpski odbrambeni pas i sl

Витез Која

14.08.2019. 13:10

У устав и закон треба ставити да домаћин има право да убије без одговарања пред законом или било ким на својој имовини било кога непозваног и ненајављеног, ко год се дрзнуо да самовољно ступи на приватан посед дакле лопове, провалнике, силоватеље убице, наркомане итд.

Tarabic

14.08.2019. 13:38

Veštak gledao u pasulj pa mu ovaj sa onog sveta javio zašto je pucao ha ha ha dno dna.