ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: У постави кофера готово килограм и по сребра

Танјуг

13. 08. 2019. у 14:33

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: У постави кофера готово килограм и по сребра

Илустрација / Фото Управа царина

На Градини, највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској, срски цариници протеклих данас у два случаја запленили готово килограм и по сребрног накита и 12.000 непријављених евра
На Градини, највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској, срски цариници протеклих данас у два случаја запленили готово килограм и по сребрног накита и 12.000 непријављених евра, саопштила је данас Управа царина Србије.

У првом случају, на Градини је у понедељак, 12. августа, спречен покушај једне путнице да у земљу прокријумчари скоро килограм и по сребрног накита.

Прекршај је откривен на улазу у земљу када је на ред за контролу дошао аутобус београдских регистарских ознака који саобраћа на линији Истанбул-Београд.

Приликом претраге, цариници су испод поставе у коферу једне путнице из Руме пронађено око 700 ланчића, наруквица и минђуша од сребра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  UPRAVA CARINA: Sprečen šverc zlatnog nakita

Кријумчарени накит је задржан до окончања прекршајног поступка који је против путнице покренут пред надлежним судом.

Дан раније, у недељу, такође на улазу у земљу, откривено је укупно 32.000 непријављених евра, код брачног пара бугарских држављана који су путовали аутомобилом BMW аустријских регистарских ознака.

Путницима је враћено по 10.000 евра, колико износи дозвољена сума која се без пријављивања може пренети преко границе, док је остатак задржан до окончања поступка пред судом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације