МИЛОШ Станојковић (20) и Анђела Манчић (19), који су прошле недеље погинули у саобраћаној несрећи у Немачкој, сахрањени су у понедељак заједно на београдском гробљу Збег. На вечни починак испраћени су уз звуке песама "Пукни зоро", "Болујем ја", "Нема више друга мог"... У тужној колони, поред родитеља и родбине, било је више стотина пријатеља и комшија.

Лелек и крици проламали су се гробљем, нарочито када су два бела ковчега спуштена у раку уз песму "Тихо ноћи моје злато спава". Нико од присутник није могао да сакрије сузе. Нарочито, када су се кратким говором, од двоје младих, опростили Анђелина тетка, односно Милошев друг. Емоције су толико биле јаке да је Хитна помоћ морала да реагује, јер је једној жени позлило, а једна девојка је пала у несвест.

- Анђела, била си анђео и то ћеш увек бити. Ти за нас ниси умрла, јер док смо ми живи, бићеш у нашим срцима и живећеш вечно са нама - поручила је кроз сузе Анђелина тетка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТАЦ МЛАДИЋА СТРАДАЛОГ У НЕМАЧКОЈ: Милоша и Анђелу ћемо заједно да сахранимо


Који минут касније, један од Станојковићевих другова, са којим је заједно одрастао и играо фудбал у ПКБ, казао је да је Милош био "пример за све најбоље што постоји".


- Прва љубав био ти је фудбал, па твоја породица, другови и медицина. Ипак, највећа љубав била ти је Анђела. Ваша веза била је непоновљива, као и међусобна љубав. Вечна. Вас двоје сте српски Ромео и Јулија. Ни Бог није дозволио да и у овако страшном тренутку не будете скупа, јер та љубав је небеска. Заједно сте сада и у рају, али заувек остајете у нашим срцима и сећању - рекао је Милошев друг и онда зајецао.До саобраћајне несреће је, према првим информацијама, дошло када се "форд" у којем су били сви настрадали и повређени, изненада закуцао у знак "стоп", а потом одбио и ударио у аутомобил "голф" који га је одбацио на друго возило. За воланом "форда" био је Анђелин отац Миле Манчић.

Иначе, Милош Станојковић завршио је Медицинску школу и требало је 1. септембра да почне да ради као акушер у ГАК "Народни фронт". Анђела је завршила за техничара за компјутере. Њих двоје планирали су да се запосле и у Београду започну заједнички живот, а касније, евентуално, да се преселе у Немачку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТАЦ МЛАДИЋА СТРАДАЛОГ У НЕМАЧКОЈ: Милоша и Анђелу ћемо заједно да сахранимоНАСТРАДАО И УЈАК

ОСИМ Милоша и Анђеле, кобног дана у саобраћајној несрећи надомак немачког града Ротенбурга, погинуо је и Зоран Дисић (41), девојчин ујак. Анђелин четрнаестогодишњи брат Дарко теже је повређен у несрећи. Он је неколико пута оперисан и још увек је у болници у Немачкој.

Њихов отац Миле прошао је са лакшим повредама и није животно угрожен.