ИСТРАГА ТРАГЕДИЈЕ У ЈАБУКОВЦУ: Злочинац убио, па их оверио; Потрага за убицом, или више њих

С. М. Јовановић - Љ. Трифуновић

недеља, 11. 08. 2019. у 10:30

ИСТРАГА ТРАГЕДИЈЕ У ЈАБУКОВЦУ: Злочинац убио, па их оверио; Потрага за убицом, или више њих

Раја Казимировић усмрћен на свом трактору / Фото С. М. Јовановић

Први, незванични налази истраге трагедије у уклетом Јабуковцу, која је однела четири живота. Домаћина Рају и његову сестру докрајчио са по једним метком, а мајку и сестричину са по два

РАЈА Казимировић (72), пољопривредник из Јабуковца убијен је са пет метака, највероватније из пиштоља. У грудном кошу и стомаку обдуценти Судског завода за медицину пронашли су четири метка, а у глави овог вредног сточара још један. Раја је у тренутку када је убица припуцао, био на трактору, натовареном балама сламе, коју је спремио за стоку о којој брине, између амбара и куће у којој је живео.

Ово су, како "Новости" сазнају, први, незванични, налази истраге трагедије у уклетом селу Јабуковац, у којој су поред Раје убијене још три особе. Истражни органи претпостављају да је убица, или више њих, припуцао прво на Рају. Његова мајка Драгица Казимировић (93) пронађена је како лежи на само пет метара од сина испред трема, а била је погођена са два метка у главу. Поред ње је, како је утврђено, лежала Драгичина унука Драгана Јозељић (53), коју је злочинац, такође, "оверио" са два метка у главу. Драганина мајка, а Рајина сестра Љубинка Оприкић (76) лежала је испред куће. Овој жени, која је пре три недеље дошла са ћерком Драганом из Немачке где живи, да помогне мајци и брату на имању, убица је пуцао у уста.

- Када се све ово десило показаће истрага и анализе. Прелиминарни резултати обдукције казују да су тела на овим местима лежала бар два дана - наводе за наш лист у истрази.

Тела Раје, његове мајке, сестре и сестричине, пронашао је у петак случајно човек који је из суседног села дошао да купи јагње. Наводно, дозивао је домаћина, али како му се овај није одазвао, пришао је ближе, и доживео шок. Видевши га крвавог на трактору, одмах је позвао полицију, која је интензивно "чешљала" терен. На лицу места и у суботу су били форензичари који помно анализирају трагове. Иако потрага за убицом, или више њих, није окончана, засад нема индиција шта се тачно догодило, нити ко би могао да изврши овако монструозан злочин. У Јабуковцу причају да су ово, али и суседна села често на мети лопова.

- Не знамо шта се догодило. Нити можемо да претпоставимо. Раја је радио као пољопривредник цео свој живот. Има машине, а има пензију јер је читав радни век провео у пекари. Не знамо коме се и да ли се уопште замерио - каже нам Стеван Казимировић, Рајин братанац.


На вест да му је отац убијен, одмах је из Беча дошао син Ненад, који није желео да, док истрага траје, било шта говори за медије.

Салашу Казимировића приступ је, поред истражитеља, засад дозвољен једино Јовану и Катарини Даниловић из Вратне, који брину о Рајиној стоци.


Места где су пронађена тела убијених


ПРОЧИТАЈТЕ И:НОВИ ДЕТАЉИ СТРАШНОГ ЗЛОЧИНА КОД НЕГОТИНА: Раја изрешетан са пет хитаца, убица сејао смрт редом, жртве лежале мртве два дана

- Ми смо пријатељи већ 30 година. Кад год му је нешто требало, ја сам му зидао. Помагао сам му око стоке кад год сам то није могао. Жао ми је што му се ово десило. Жао ми је и животиња - говори Јован.

Јова Пуљецовић


Јованка Калиновић, сестра покојне Драгице, у неверици нам говори да ју је скоро Драгица звала телефоном јер се одавно нису виделе.

- Мучена су они породица. Сестра је била стара, али је сину помагала колико је могла. Рају сам виђала кад год дође у село по хлеб и намирнице. Пунио је код мене мобилни јер струју није имао. Стално је био у брзини - кроз плач нам говори Јованка, додајући да су Љубинка и Драгана биле дивне, тихе жене...

Јованка Калиновић


ЧУВАО СТОКУ

ПОРОДИЦА Казимировић живела је на салашу без воде и струје. Кућа у селу им је запуштена и ретко су у њој боравили. Раја је чувао 15 крава, 40 оваца, козе и кокошке и углавном је сам о њима водио рачуна.


ПРОЦЕНЕ

ПРЕМА речима директора полиције Владимир Ребића, у току је потрага за виновником четвороструког убиства у селу Јабуковац.

- У овом тренутку немамо починитеља или починитеље, нисмо ни сигурни када су се убиства догодила. Процена је да су прошла два дана од убистава до момента када су тела пронађена - казао је он, изразивши уверење "да ће одговорни бити пронађени".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације