МАЈКА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА СУПРУГЕ: Бојан је хтео себи да ишчупа гркљан

М. СТАНОЈКОВИЋ

субота, 10. 08. 2019. у 09:02

МАЈКА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА СУПРУГЕ: Бојан је хтео себи да ишчупа гркљан

Гордана и Бојан са децом

Јелица Станисављевић о сину који је избо супругу. Иако је пуцао на њу, снаха га је молила да се не убије

ЈОШ не могу да дођем себи, у шоку сам. Спремали су се да иду на рођендан и ништа није указивало на то да ће се нешто овако догодити. Само сам зачула вику и пуцањ, а затим Гордану како покушава да умакне мом сину Бојану. Покушавале смо да га обуздамо.

Овако, показујући због посекотина превијене руке, Јелица Станисављевић препричава немио догађај од четвртка, када је њен син Бојан (40) покушао да убије своју супругу Гордану (37) у сурчинском насељу Бечмен.

Драма је, како објашњава Јелица, започела у њиховом породичном дому у Улици Ђуре Јакшића, да би Бојан на крају сустигао Гордану у ходнику куће његовог рођеног брата, која се налази у истој улици.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА У БЕЧМЕНУ: Прво пуцао у супругу, па себи резао врат

- Иако никада раније није пио, тог дана почео је да пије, наводно, срећан јер се спрема за рођендан детета Горданиног брата - прича Јелица. - Нису се пре тога свађали, само ме је у једном тренутку склонио у собу да нешто расправе. У једном моменту, зачула сам пуцањ и истрчала из собе. Испалио је три хица, а један је снаху погодио у лопатицу, али, срећом, следећи метак се заглавио у цеви. Затим је узео нож и кренуо да је убоде.

Како Јелица препричава, док је покушавала да спречи сина, Гордана је побегла из куће, а за њом су истрчала и деца, тринаестогодишњи Љ. С. и десетогодишња А. С.

- Јурио је низ улицу, а ја сам пошла за њима - прича Јелица. - Али, он је био упоран. Гордана је утрчала у кућу мог другог сина. Тамо ју је сустигао и убо ножем. Страшно је било. Покушавале смо да га држимо, викале у помоћ. У једном тренутку, Гордана је повикала сину: "Узми нешто јако и удари тату у главу". Он се докопао саксије и тако нас спасао. На крају, мој син је покушао да се убије, пререзао је врат, а хтео је да ишчупа себи гркљан. Гордана га је молила да то не ради. И он је одустао.

Сања Станисавевић са ћерком и новинарком „Новости“ Фото Н. Скендерија

О породичној драми прича за "Новости" и Сања Станисављевић, супруга Бојановог брата у чију кућу је Гордана побегла, а која је од ћерке сазнала шта се одиграло на прагу њиховог дома.

- Нешто пре него што је Бојан покушао да убије Гордану, нас две смо се чуле телефоном. Начула сам неку галаму, а Бојан јој је отимао све време телефон из руке - каже Сања. - Рекла сам јој: "Чујем да не можеш да причаш, чућемо се касније."

Према Сањиним речима, иако је знала да је Бојан већ дуже време депресиван и незадовољан, и да умишља неке ствари, није очекивала овако нешто.

- Мало је радио, мало није, стално је говорио како нема посла за њега. Али, није хтео да потражи помоћ - објашњава Сања.

Породична кућа Станисављевића у Бечмену

ЗАПОСЛЕНА У ПРОДАВНИЦИ

ГОРДАНА је запослена као продавачица у локалној продавници, док је Бојан само повремено радио на грађевини.

- Не познајем је најбоље, јер углавном је замењујем када она не ради. Нисам чула да је имала неких проблема у браку - каже Горданина колегиница из продавнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације