КОМШИЈЕ О ЖРТВАМА ЧЕТВОРОСТРУКОГ ЗЛОЧИНА: Живели су без струје и воде, Раја је био незгодан човек, спремао је гробницу за мајку

С. М. ЈОВАНОВИЋ - Љ. ТРИФУНОВИЋ

09. 08. 2019. у 22:10

КОМШИЈЕ О ЖРТВАМА ЧЕТВОРОСТРУКОГ ЗЛОЧИНА: Живели су без струје и воде, Раја је био незгодан човек, спремао је гробницу за мајку

Имање Казимировића на којем се догодио злочин

Мештани немају пуно лепих речи о убијеном: Вероватно је тукао и мајку и сестру. Са свима је био у завади и редовно се судио

НА салашу у подножју Јабуковца код Неготина, између Вратне и Уровице на месту званом Ваља Вратна, у петак око 14 часова пронађена су, како незванично сазнајемо, тела пољопривредника Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић и сестричине Драгане.

Нико од Јабуковчана са којима смо разговарали није знао да каже шта се тачно догодило на салашу Казимировића. На месту убиства биле су и неготинска и борска полиција, као и надлежни тужилац Вишег тужилаштва из Неготина, а у послеподневним сатима стигла је и екипа форензичара из Београда. Раја је, наводно, пронађен на трактору, поред сена, а три жене у дворишту.

Иначе, у Јабуковцу је пре 12 година забележен један од најмасовнијих злочина у Србији. Никола Радисављевић тада је из ловачке пушке убио деветоро својих комшија и рођака, а троје их је ранио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС КОД НЕГОТИНА: Четири тела нађена у дворишту, пре 12 година овде почињен до тада невиђен масакр

Казимировић је, како сазнајемо, живео са мајком која се отежано кретала. Њихова прва комшиница, Јаворка Петрикић, који је од њихове куће удаљена око 700 метара, каже да са Рајом није била у добрим односима јер јој је ранијих година затворио пут који води до њеног салаша. О првом комшији нема добро мишљење и каже да се он судио са пола села.

- Нама је затворио пут до салаша и није дозвољавао да прођемо - каже Јаворка. - Чујем да је недавно био болестан, али сам га често виђала како ради на њиви поред пута. Шта се данас десило на њиховом салашу, заиста не знам.

Недалеко од дома Казимировића, на путу, затичемо Јована и Катарину Даниловић из села Вратна. Дошли су да нахране стоку.

Комшиница Јаворка Петрикић

- Помагао сам Раји пре две недеље када је био болестан да храни својих 15 крава и 40 оваца. Чуо сам да је пре три недеље код њих дошла Рајина сестра Љубинка са ћерком Драганом, али не бих могао да тврдим да су оне те две жене које су нађене мртве у дворишту.

Казимировићи током читаве године живе на салашу, без струје и воде, јер им је кућа у селу запуштена. Својевремено је, веле Јабуковчани, сестра хтела да на месту старе подигне нову кућу, али јој брат није дозволио.

- Раја је био незгодан човек - причају мештани. - И трактор је возио бахато и брзо. Мислим да је тукао и мајку и сестру. Са свима је био у завади и редовно се судио са комшијама и са рођацима.

Јован Даниловић

ВОДИО УСАМЉЕНИЧКИ ЖИВОТ

РАЈА Казимировић је, причају мештани, живео усамљеничким животом. Својевремено је био "призећен" у Милошеву. Има сина и снају, који живе у Бечу. Јабуковчани кажу да се не сећају да су их икада видели.

Казимировићи су, како сазнајемо, једна од староседелачких фамилија у Јабуковцу. Раја никада није напуштао село и земљу, иако је могао да оде у иностранство, као и многи из овог краја. Гајио је стоку, али се није потрудио да на салаш уведе струју. Имао је доста земље и трактор, који је својевремено купио на сајму у Новом Саду. Шта се у петак догодило и да ли се можда неком замерио, нико није могао да нам каже, али се многи слажу "да је био прек и на своју руку".

Надничар Роман Константин

СПРЕМАО ГРОБНИЦУ ЗА МАЈКУ

НА Казимировићевој њиви поред пута балирано сено. Прва комшиница Јаворка Петрикић каже да је Раја ових дана требало да покупи бале, али је чекао да прођу празници.

- Баш сам му ја балирао ту њиву пре две недеље, јер није могао. На сеоском гробљу сам му неколико дана радио на гробници за мајку. Хтео је, за не дај боже, да буде спреман - каже Роман Константин, надничар из Румуније, који ради на имањима око Јабуковца и Вратне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jo pariz

10.08.2019. 00:07

Na pocetku teksta je bila enigma o ubistvu ali na kraju sam razumeo ko ih pobi.pa neki bre rumun nadnicarn.i to nije prvi put.

dipl.agronom

10.08.2019. 01:13

Opet taj Jabukovac...Onomad,covek pobi 9 ljudi,skoro 13 kao u Maloj Ivanci...A i na drumovima se takodje belezi rast...!!!