Шабанов убица на оптуженичкој клупи

И. СТАНОЈЕВИЋ

05. 08. 2019. у 10:40

Шабанов убица на оптуженичкој клупи

Алсин Левент Фото Фејсбук / Немачки Турчин ауто-путем кретао се дупло већом брзином од дозвољене Фото Westfalen-blatt.de

Немачко државно тужилаштво у Билефелду подигло оптужницу против Турчина алсина левента (35). Терети се за двоструко убиство у саобраћају. Осумњичени за несрећу возио готово 160 км/ч. У истрази нису откривени трагови кочења "мазде"

ОСУМЊИЧЕНИ за смрт краља српске народне музике Шабана Шаулића (67), који је 17. фебруара ове године погинуо у саобраћајној несрећи, на ауто-путу А2 на територији града Билефелда у Немачкој, ускоро излази пред лице правде. Против немачког држављанина турског порекла Алсина Левента (35), коначно је подигнута оптужница која га, према писању тамошње штампе, терети за двоструко убиство у саобраћају. Датум првог рочишта у овом поступку још није утврђен, истичу немачки медији.

Левенту се, како потврђује државни тужилац Кристоф Макел, на терет стављају и тешке телесне повреде трећег путника аутомобила "сеат ибица", Слободана Стојадиновића, у ком је седео и Шаулић. "Мазда шест", за чијим је управљачем био Левент, "закуцала" се отпозади у "сеат", а Макел је раније изјављивао "да је готово извесно да ће се Левент наћи иза решетака". Сада је то скоро несумњиво, јер је списак преступа за које тужиоци терете Левента веома дуг.

- Овај немачки Турчин мораће да одговара за вожњу у изразито алкохолисаном стању и под дејством наркотика, а без возачке и саобраћајне дозволе - наводе медији у Немачкој.

Аутомобил је, како је тада тврдио, позајмио од пријатеља, али се касније испоставило да се то догодило заправо без пријатељевог знања, што је фактички исто што и крађа. Уз све то, осумњиченом за убиство приписује се и прекорачење брзине, јер је возио 160 километара на сат. На тој деоници пута, која је у то време била у реконструкцији, било је дозвољена упола мања брзина!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОГИБИЈА ШАБАНА ШАУЛИЋА: Турчин на слободи чека суђење

На све то, немачки тужиоци додали су и угрожавање безбедности саобраћаја, односно, стварање услова у којима је могло бити још жртава. То је, кажу, било избегнуто пуким случајем. У оптужници, чије детаље износи локални дневник "Вестфален блат" се, такође, истиче да у истрази нису откривени трагови кочења, односно, да је Левент свом силином ударио у "сеат" од чега се мали аутомобил окренуо за 180 степени.

Шабан Шаулић Фото В. Данилов

После несреће, након које је од крварења услед пуцања трбушне аорте Шаулић преминуо, од задобијених повреда, касније се у болници, окончао и живот његовог пријатеља, клавијатуристе Мирсада Керића (43). Левент је спроведен у притвор, а као разлог задржавања у истражном затвору наведена је чињеница да осумњичени није могао да наведе своје пребивалиште. Објаснио је "да је то због тога што је раскинуо везу са девојком са којом је делио стан, а још није пронашао нови за себе".

Пошто је, три месеца касније, његов адвокат Јерит Шол доставио тужилаштву адресу новоизнајмљеног стана у коме ће Левент боравити, овај је у мају пуштен из притвора да на слободи чека подизање оптужнице, уз услов да се редовно јавља полицији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Шабанов убица ускоро пред судом

ПОСЛЕДЊИ НАСТУП

КОБНОГ јутра Шабан Шаулић се враћао у Србију. Претходне вечери, у клубу "Фаринда" у Билефелду, имао је свој, испоставиће се, последњи наступ. Путовање до аеродрома у Дортмунду није преживео, иако је по њега после саобраћајке био послат и хеликоптер. Унутрашње крварење које је наступило услед трауме, било је толико јако да он, практично, није имао никакве шансе да преживи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације