СЛУЧАЈ труднице Тамаре М. (23), која је преминула 1. августа у Клиничком центру Ниш, подигао је Крушевац на ноге. Млада Крушевљанка изгубила је тешку битку за живот у седмом месецу трудноће, а спаса, нажалост, није било ни за њену бебу.

Како сазнајемо, надлежни ће у Општој болници Крушевац почети да утврђују све околности које су претходиле трагедији, а у КЦ Ниш предочавају за "Новости" да је пацијенткиња примљена пре 10 дана у стању већ развијене сепсе. Само је у једном тренутку дошло до побољшања општег здравственог стања, али је, упркос свим предузетим мерама, трудница преминула у четвртак, у 16.35. Нешто раније урађен је абортус, будући да је констатовано да нема срчане радње плода, па су лекари покушали да спасу мајку.

Све што се дешавало пре 23. јула, када је Тамара М. примљена у КЦ Ниш, детаљи претходног лечења и праћења целог случаја у Општој болници у Крушевцу, биће познати после контроле.

- У вези са лечењем пацијенткиње Тамаре М., наложила сам унутрашњу проверу квалитета стручног рада, а обавештена је и инспекција Министарства здравља - предочава, за "Новости", др Весна Стевић Гајић, директорка Опште болнице у Крушевцу.

Тамарина породица, родбина и пријатељи не могу да верују шта их је задесило. Пре месец и по дана Тамара је остала без мајке, која је, како сазнајемо, преминула од последица шлога и отказивања рада срца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КБЦ НИШ СЕ ОГЛАСИО ЗБОГ ПРЕМИНУЛЕ ТРУДНИЦЕ И ЊЕНЕ БЕБЕ: Ово је највећа фрустрација за лекара

- То је једна дивна породица, врло везана, а мајка је била баш привржена ћерци, толико се радовала њеној срећи са добрим момком, трудноћи и рађању унучета, али, нажалост, није то доживела, а сада нема ни ћерке ни детета - причају, за "Новости", пријатељи породице. - Иначе су обе биле весее природе. Сви су тешко поднели смрт мајке, која је сама након смрти супруга подизала двоје деце, ћерку и сина, а тек ово нико не зна како ће блиски прегурати.

Покојна трудница је била студент. Према сазнањима "Новости", пореклом су из Гњилана, одакле су дошли 1999. године, а отац је био припадник ватрогасно-спасилачке јединице. Преминуо је 2005. године.

Тамара је сахрањена на Крушевачком гробљу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУГА У НИШУ: Породиља и беба умрле од сепсе, лекари се 10 дана борили за њихов живот


ПОРОДИЦА

НА фејсбук и инстаграм профилу преминуле Тамаре бројне су заједничке фотографије њене породице, а Т. М. је често објављивала и фотографије из детињства, где је као девојчица на слици поред рано преминулог оца, и оне где је заједно са братом и родитељима. Међу новијим објавама су фотографије ње и мајке, којој је породица давала парастос пре само недељу дана.