ЗБОГ сумње да је у ноћи између недеље и понедељка убио свог оца, познатог новопазарског бизнисмена Неџиба Качара (60), у среду после подне у новопазарску полицију приведен је његов син Д. К., који је синоћ у тренутку слања овог текста још био на полицијском испитивању.

Засада се зна да је Неџиб Качар, власник Пештер банке и неколико фирми, убијен ножем и да су пресудне биле посекотине и убоди у пределу врата. Један убод регистрован је и у стомачној регији. Беживотно тело Неџиба Качара пронађено је око три сата после поноћи у дворишту породичне куће у новопазарском насељу Расадник. У тренутку убиства у кући Качара били су његови таст и ташта и двојица синова.

Осим што је био познат као успешан бизнисмен и богат човек, Неџиб Качар био је познат и по породичном насиљу, пре неколико година покушао је да убије своју супругу, због чега је извесно време провео у затвору.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SAHRANjEN NOVOPAZARSKI BIZNISMEN, KRUŽE PRIČE: Ubio ga neko od ženine rodbine, jer ju je maltretirao?

У прве проблеме Качар је запао након хапшења због позајмице више стотина хиљада евра Осигуравајућем фонду Црне Горе, а потом и због стечаја Пештер банке, за који је кривио тадашњег гувернера Млађана Динкића. На једној конференцији за медије у Новом Пазару Качар је позивао Динкића на двобој - "да се као људи обрачунају". Објављивао је слике на којима је са Богољубом Карићем и у друштву многих познатих бизнисмена из Београда и региона. Био је један од оснивача прве политичке странке у Новом Пазару (Југословенске прогресивне иницијативе - ЈУПИ).

Касније је основао још неколико партија и удружења, али никада није имао знатнијег политичког успеха. После победе ДОС био је озбиљан кандидат за начелника полиције у Новом Пазару. Једно време Качар је имао и свој лист "Монд-прес", који је после неколико година угашен.

Неџиб Качар је сахрањен 23. јула на гробљу у пештерском селу Мелаје.