РАДНИКА УБИО ШРАФ, ЊЕГОВА ОЧАЈНА СУПРУГА КАЖЕ: Не могу да прихватим да сам остала без мужа, а наша два сина без оца

Љ. П.

среда, 24. 07. 2019. у 07:57

РАДНИКА УБИО ШРАФ, ЊЕГОВА ОЧАЈНА СУПРУГА КАЖЕ: Не могу да прихватим да сам остала без мужа, а наша два сина без оца
У Индустрији меса "Матијевић" погинуо радник Мато Перановић (57) из Кулпина код Бачког Петровца. Не знам када ће бити сахрана, а све обавезе у вези са тим су преузели из мужевљеве фирме - каже Катарина

НЕ знам много о несрећи која нас је завила у црно. Причали су ми, али ја још ништа не могу да схватим, ни да прихватим да сам остала без супруга, а наша два сина без оца. Чим су ми јавили за трагедију, одмах сам се вратила из Немачке, где радим. Не могу ништа више да вам кажем од туге и бола.

Тихим гласом, ово нам је дан после трагедије у Индустрији меса "Матијевић", у којој је погинуо радник Мато Перановић (57) из Кулпина код Бачког Петровца, казала његова супруга Катарина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Радник погинуо у експлозији

- Велики је ово шок за нас - неутешна је Катарина. - Колико сам из разговора са људима из фабрике схватила, мој Мате је наводно варио неки котао и изненада је дошло до експлозије. Ваљда га је неки шраф погодио у главу и на месту је погинуо.

Мате је, како каже Катарина, код "Матијевића" радио претходних 11 година. Старији син се оженио и одселио из Купина у Бачки Петровац, док је млађи остао у родитељској кући.

- Не знам када ће бити сахрана, а све обавезе у вези са тим су преузели из мужевљеве фирме - каже Катарина.

- Стално су уз нас, и хвала им на томе. Пуно нам значи то што знамо да су уз нас и да у овој несрећи која нас је изненада снашла нисмо сами.

Узрок експлозије у котларници ИМ "Матијевић" на Руменачком путу 86 у Новом Саду још није познат. Урађен је увиђај на месту несреће, прикупљају се подаци и даља истрага би требало да покаже шта је проузроковало несрећу у којој је, нажалост, један радник погинуо, а други повређен.


ПОВРЕЂЕНО ОКО

СРБОЉУБУ Трифуновићу, који је у тренутку експлозије котла био са Перановићем, повређено је око, тачније рожњача. После прегледа и дијагностике у Клиници за очне болести КЦВ, он је пуштен на кућно лечење.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)