Таксисти 20 година робије

Ј. С.

уторак, 23. 07. 2019. у 07:40

Таксисти 20 година робије

Хотел у којем је убијен Воја Спасић

Пресуда Ивану Михајловићу који је 25. новембра 2017. године испред рецепције у хотелу "Пржар" убио грађевинског радника Воју Спасића (53)

ВРАЊСКИ Виши суд неправоснажном пресудом огласио је кривим таксисту Ивана Михајловића (33) због убиства Воје Спасића и осудио га на казну затвора у трајању од 20 година, у коју му се урачунава време проведено у притвору. Он се терети за кривично дело тешко убиство из члана 114. став 1. тачка 3. Кривичног законика и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348. став 4. у вези става 1. Кривичног законика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СМРТ У ВРАЊУ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ: Таксиста пуцао у погрешног човека?

Подсећамо да се злочин догодио 25. новембра 2017. године, када је таксиста убио грађевинског радника Воју Спасића (53), испред рецепције у хотелу "Пржар" надомак Врања. Иван је после злочина побегао, али га је полиција ухапсила само два сата касније. Мотив убиства до данас није познат, а спекулисало се да метак није био намењен Воји, већ некоме другоме. Иначе, убијени је био гост на весељу које је уприличио његов брат, поводом рођендана детета.

Очевици су тврдили да се пуцњава догодила у холу хотела и да је испаљено седам или осам хитаца.

- Убица није био на прослави, већ је дошао из града. Ресторан је био пун гостију и деце која су трчала свуда унаоколо, тако да је избегнута још већа трагедија - испричао нам је после злочина један од очевидаца.

Убијени Спасић је, према речима оних који су га познавали, био повучен и није се доводио у везу са сумњивим радњама. Бавио се повремено молерајем, а иза себе је оставио супругу, три ћерке и унуке. Михајловић, према речима врањских таксиста, није био члан ниједног удружења, радио је "на дивље", због чега се често сукобљавао са колегама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације