Радник погинуо у експлозији

Љ. П. - З. Г.

понедељак, 22. 07. 2019. у 12:42

Радник погинуо у експлозији

Индустрија меса "Матијевић"

Експлозија у Индустрији меса "Матијевић" у Новом Саду. Мато Перановић настрадао, а Србољуб Трифуновић повређен

РАДНИК запослен у Индустрији меса "Матијевић" у Новом Саду, Мато Перановић (57) из Кулпина код Бачког Петровца, погинуо је у понедељак на радном месту, док је његов колега Србољуб Трифуновић (45) из Новог Сада лакше повређен. Несрећа се догодила у фабрици на Руменачком путу 86, где је око поднева, из још неутврђених разлога, дошло до експлозије у котларници.


Прочитајте још: ИЗБОДЕН НОВОПАЗАРСКИ БИЗНИСМЕН: Пронашли га у породичној кући у локви крви

Несрећни Перановић је од задобијених повреда преминуо на лицу места. Медицинска екипа Службе хитне помоћи је стигавши на место трагедије могла само да констатује смрт овог педесетседмогодишњака. Његовом колеги Трифуновићу је повређено око и одмах је превезен у болницу. Смештен је на Клинику за очне болести, а након указане помоћи пуштен је на кућно лечење.

- Пацијент има повреду рожњаче - предочавају у КЦВ. - После комплетне дијагностике и офталмолошког прегледа, пуштен је на кућно лечење уз одговарајућу терапију.

Због чега је дошло до експлозије у котларници месне индустрије "Матијевић", засада није познато, а увиђај су обавили јавни тужилац и полиција. У кругу МИ "Матијевић" је виђено и возило ватрогасно-спасилачке бригаде.

Изражавајући дубоко жаљење због трагедије, у месној индустрији "Матијевић" кажу да је до несреће у котларници у кругу фабрике дошло из још неутврђених разлога.

- Наведено постројење поседује све потребне дозволе и обављени су сви прегледи исправности опреме под притиском - саопштили су представници ИМ "Матијевић". - Приликом експлозије је страдао један радник, док је други повређен. У току је утврђивање узрока несреће.


ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА

У ИНДУСТРИЈИ меса "Матијевић" истичу да изражавају жаљење због немилог догађаја.

- Предузимамо све да помогнемо унесрећеним радницима и њиховим породицама - истичу у овом предузећу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miša zaštita

23.07.2019. 06:22

Zna se kada kotao eksplodira, otkaz mernoregulacione opreme i porast pritiska ili oslabljen zid usled korozije. I jedno i drugo se otklanja redovnim pregledima, sigurnosni ventil obavezno jednom godišnje.