Бизнисмена пронашли у локви крви

М. НИЋИФОРОВИЋ

понедељак, 22. 07. 2019. у 11:43

Бизнисмена пронашли у локви крви

Фото Индексонлајн

У Новом Пазару откривено тело Неџиба Качара, који је био власник Пештер банке. Обдукција ће показати да ли је реч о самоубиству или убиству

У ДВОРИШТу породичне куће, у новопазарском насељу Расадник, у понедељак ујутру, око три сата после поноћи, пронађено је беживотно тело Неџиба Качара, познатог новопазарског бизнисмена. Према незваничним информацијама, Качар је лежао у локви крви, а на његовом телу били су видљиви убоди оштрим предметом. Полиција и истражни органи су цео дан радили увиђај и нису могли званично да кажу - да ли је реч о убиству или самоубиству. Ова дилема ће потрајати све док не стигну резултати обдукције.

Јавности у Новом Пазару и региону Качар је постао познат деведесетих година када се, као млади правник вратио из Француске, где је ивесно време радио. У Новом Пазару је основао осигуравајуће друштво и увозно-извозну кућу "Санџак-брокер" са којом је, откупљујући девизе за једну велику банку у Београду, као и трговином са Турском - зарадио огроман новац. Његова фирма потом је преименована у Осигуравајуће друштво "Монд" са филијалама широм Србије и Црне Горе. Касније је основао и Пештер банку и најављивао да ће "у име Бога великог" изградити "пештерску магистралу".

У прве проблеме Качар је запао након хапшења због позајмице више стотина хиљада евра Осигуравајућем фонду Црне Горе, а потом и због стечаја Пештер банке, за који је кривио тадашњег гувернера Млађана Динкића. На једној конференцији за штампу у Новом Пазару Качар је позивао Динкића на двобој - "да се као људи обрачунају". Објављивао је слике на којима је са Богољубом Карићем и у друштву многих познатих бизнисмена из Београда и региона. Био је један од оснивача прве политичке странке у Новом Пазару (Југословенске прогресивне иницијативе - ЈУПИ). Касније је основао још неколико партија и удружења, али никада није имао знатнијег политичког успеха. После победе ДОС био је озбиљан кандидат за начелника полиције у Новом Пазару. Једно време Качар је имао и свој лист "Монд-прес", који је после неколико година угашен.

Неџиб Качар се повукао из јавности последњих година и помињан је само због породичног насиља. Пре шест година хапшен је јер је из пиштоља пуцао на породичну кућу своје супруге, с којом је у том тренутку био у бракоразводној парници.

Неџиб Качар Фото Фејсбук

ЗАПОМАГАО И ТРАЖИО ПОМОЋ

МЕДИЈИ у Новом Пазару тврде, позивајући се на разговоре са комшијама и неким пролазницима, да се из дворишта породице Качар чула галама, као и да је Неџиб, пре него што су стигле хитна помоћ и полиција, наводно запомагао и тражио помоћ. Ове информације полиција није ни потврдила, нити демантовала. Иначе, градом круже разне верзије о смрти Неџиба Качара, које се углавном повезују са његовом породичном ситуацијом.

Качар са Богољубом Карићем Фото Фејсбук

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

djura

22.07.2019. 14:25

@simo - a sta znaci biznismen...? Koji su to svi ?ti mi licis da nisi iz Srbije? pravilno se kaze "konraverzni Biznismen " ili slicno ako ima neki drugi podtekst. Ovako se vidi da trujes ,jer ste placaju iz stranih interesnih grupa ,zajednica i drzava.

simo

23.07.2019. 14:41

@simo - Vise izgleda da ti druze ne zivis u Srbiji pa ne znas ili si jedan od biznismena...i kaze se rode konTrOverzni biznismen...niti sam placen niti radim za nekog ja sam srbin iz Srbije!!! Ne postoji posten biznismen...ili je lopov ili kriminalac...ako nije ni jedno ni drugo onda bi doziveo duboku starost!!

bager

22.07.2019. 14:07

@Vesna - Politika ,biznis ,madionicar,,jeste tesko ali je uspeo da se samoubode u ledja