Зоран Н. (65) приведен је у суботу на саслушање у Треће основно јавно тужилаштво у Београду, где је признао да је у четвртак ујутро, око шест сати, позвао Аеродром "Никола Тесла" и упутио лажну дојаву телефоном да је подметнута бомба у авиону "Луфтханзе" који је требало да полети за Франкфурт. Свој чин оправдао је тиме да се заљубио у једну од стјуардеса са тог лета.


Прочитајте још: Погледајте како је изгледала полицијска акција на аеродрому Никола Тесла, ухапшен мушкарац због дојаве о бомби (ФОТО+ВИДЕО)

Након саслушања, тужилаштво је предложило суду да му се одреди притвор, како не би боравком на слободи поновио дело и утицао на сведоке.

Према првим информацијама из истраге, Зоран Н. је у среду из стана свог пријатеља, користећи кришом његов телефон, дојавио да је у авиону "Луфтханзе" на београдском аеродрому подметнута бомба. На лице места убрзо су изашле контрадиверзионе екипе МУП Србије, које су после детаљног прегледа утврдиле да је дојава била лажна. Полиција је брзо идентификовала број телефона са којег је упућена дојава о бомби и приведен је, најпре, власник телефона, а потом и сам осумњичени Зоран Н. Њему се на терет ставља кривично дело изазивање панике и нереда, за које закон предвиђа казну.

Иначе, како незванично сазнајемо, Зоран Н. је у тужилаштву испричао да је у среду увече на Ади Циганлији упознао две стјуардесе, од којих је једна била црнкиња, у коју се одмах заљубио. Обе је позвао на вечеру, али оне су га одбиле. Девојку која му се допала тражио је сутрадан рано и у хотелу у којем је боравила, а како је није нашао, одлучио је да зове аеродром и пријави наводну бомбу у авиону, како би задржао стјуардесу да не одлети за Франкфурт.


Прочитајте још: Привођење због изазивања панике: Лажна дојава прекинула лет

Због овог немилог инцидента, након дојаве о наводној бомби, из авиона "Луфтханза" евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде.

После детаљног прегледа, који је трајао сатима, путници су враћени у авион, који је, уместо у 6.15, полетео са београдског аеродрома тек у 14.15.