ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН: У налету беса мајку распорио од стомака до врата, ово је његова казна

Танјуг

петак, 19. 07. 2019. у 15:05

ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН: У налету беса мајку распорио од стомака до врата, ово је његова казна

Илустрација Фото Depositphotos

Апелациони суд у Београду повећао је за две године казну Милану Станковићу и правоснажно га осудио на 15 година затвора због убиства мајке Злате у стану на Видиковцу 30. маја 2017. године
Апелациони суд у Београду повећао је за две године казну Милану Станковићу и правоснажно га осудио на 15 година затвора због убиства мајке Злате у стану на Видиковцу 30. маја 2017. године.

Овом одлуком која је у петак, 19. јула обљављена на сајту суда, усвојена је жалба тужилаштва и преиначена је првостепена пресуда којом је Станковић у марту ове годне био осуђен на 13 година затвора због кривичног дела убиство.

За ово кривично дело 15 година је и максимална законом прописана казна, на коју је сада Станковић и осуђен.

Прочитајте још - Ухапшен убица: Распорио мајку како би јој се осветио за пријаву?

Он је проглашен кривим јер је 30. маја 2017. године у стању битно смањене урачунљивости пијан и под дејством марихуане, убио мајку тако што ју је најпре више пута ударио песницом, а потом и шутирао у пределу главе и тела.

Након тога јој је кухињским ножем задао више убода и посекотина у пределу тела и врата услед чега је жена преминула.

У образложењу одлуке Апелационог суда наводи се да је првостепени суд је дао пренаглашен значај олакшавајућим околностима и да није у довољној мери ценио чињеницу да је Станковић више пута био осуђиван због кривицног дела насиља у породици извршеног управо над покојном мајком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације