У САОБРАЋАЈНОЈ несрећи која се догодила у петак око 12.30 на углу улица Јурија Гагарина и Др Ивана Рибара на Новом Београду тешко је повређена путница Љ. П. (85). Док је излазила из аутобуса њој су врата аутобуса градског саобраћајног предузећа на линији 610 пригњечила руку, а потом је пала под аутобус, који јој је прешао преко ноге. Оба екстремитета су јој готово смрскана. Збринута је у Ургентом центру.

Старија путница покушала је да изађе из аутобуса на станици у правцу ка граду, али тачне околности несреће још нису утврђене. Како кажу очевици, Љ. П. је кренула да излази и том приликом је испала из аутобуса, а возач је кренуо са станице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА У ЗЕМУНУ: Судар три аутомобила, погинула жена (ФОТО / ВИДЕО)

Шофер, видно потресен због несрећног догађаја, само је за "Новости" кратко прокоментарисао да је путница касно кренула да излази, а да је он није видео.

Суграђани који су се у том тренутку нашли на стајалишту зачули су запомагање жене и притрчали јој у помоћ. Возач се, према њиховим речима, одмах зауставио, само метар након што је кренуо. У Ургентном центру потврђено је да је реч о тешкој повреди десне руке и ноге.

Како се наводи у саопштењу ГСП, након спроведене истраге, уколико се утврди одговорност возача, против њега ће бити покренут дисциплински поступак.

- Исказујемо најдубље жаљење због несреће која се десила на линији 610 у којој је повређена старија путница - кажу у ГСП. - Представници овог предузећа све време су били у Ургентном центру и чекали информације о њеном стању. Лекарска помоћ пружена је и возачу који је управљао аутобусом, а који се тренутно налази у стању шока. ГСП "Београд" апелује да сви путници обрате пажњу приликом уласка и изласка из возила јавног градског превоза.