НАКОН стравичне саобраћајне незгоде на ауто-путу код Велике Плане у среду, у којој је живот изгубио једанаестогодишњ Вељко Стојковић, лекари се боре за живот његове сестре Наталије (8) која се налази у дубокој коми. У тешком стању је и даље њихов деда Алексaндар (59), који је управљао возилом приликом кобног судара са камионом у зауставној траци.

Велика Плана и Улица 1.300 каплара, у којој живи породица Стојковић, од среде су места немерљиве туге због страдања малог Вељка и борбе за живот његове сестре. Све молитве усмерене су на млади живот девојчице и душу дечака. Вељково тело у четвртак је донето кући. Над њим су бдели родитељи, чекајући из минута у минут вести о стању ћеркице која је пала у кому неколико сати после несреће.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НОВИ ДЕТАЉИ САОБРАЋАЈКЕ КОД ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Настрадао дечак од 11 година, девојчици (8) се лекари боре за живот (ФОТО)

- Кућа нам је завијена у црно. Само Ната да преживи - јецала је бака Милица.

Родбина, пријатељи, комшије, колеге у четвртак су целог дана долазили да изјаве саучешће и пруже подршку неутешним родитељима - мајци Јелени и оцу Василију, иначе, полицијском службенику.

Међу људима, нема речи, само мук и агонија ишчекивања какав ће бити исход Наталијине борбе. Како сазнајемо, Александар је са унуком Вељком био на Власини, где имају кућу, али су у уторак на кратко прекинули одмор и вратили се у Велику Плану, јер је дечак морао код зубара. Дан касније, у среду, унуци су са дедом поново кренули пут Власине, у намери да тамо за викенд сачекају родитеље, и са њима наставе пут ка мору. У томе их је спречила језива трагедија.

Вељко Стојковић

Вељко је завршио четврти разред ОШ "Свети Сава", а његова сестра први.

- Вече пред пут видели смо их испред куће на улици, играли су се. Александар је купио прасе, средио га и ставио у гепек да на Власини направе гозбу. Уместо тога, задесила их је претешка несрећа - сведоче потресене комшије.

Шта је изазвало ужасну несрећу, утврдиће истрага која је у току. Подсетимо, до удеса је дошло између Старог Села и Марковца када је "форд ка", који се кретао се из правца Београда ка Нишу, предњим десним делом ударио у камион који је стајао у зауставној траци. Ауто је смрскан, а мотор је излетео из хаубе. Дечак је настрадао на лицу места, док је његова сестра са повредама опасним по живот упућена у Дечију болницу у Тиршовој.

Према незваничним, али потврђеним сазнањима, у "форду ка" нико није био везан сигурносним појасом. Малишани нису били у седиштима за децу, а како се верује, дечак је највероватније седео на месту сувозача. У Основном јавном тужилаштву у Великој Плани, које води истрагу, рекли су нам да чекају извештај Полицијске управе Јагодина која је обавила увиђај.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТЕЖАК УДЕС КОД АЛЕКСИНЦА: У судару комбија и камиона погинула једна особа, другој се боре за живот

- Претпостављамо шта је изазвало саобраћајну незгоду, али док не буде готов извештај и вештачење, не могу о томе да говорим - каже портпаролка овог Тужилаштва Невена Арсић.

Вељко ће бити сахрањен у петак у подне на Старом гробљу у Великој Плани.

ИСТОВЕТАН УДЕС ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА

ОВАЈ удес је друга незгода за недељу дана у којем је путничко возило налетело на камион у зауставној траци. На само двадесетак километара од атара Старог Села, код Мале Крсне настрадали су отац и кћерка из Зајечара, две особе су повређене, а беба је преживела јер је испала са ауто-седиштем из возила.