СЛАВИЦА Гајзер (45) из Смедерева бори се за живот након што јој је, како се сумња, бивши супруг Јожеф Гајзер српом нанео тешке повреде наочиглед двоје деце, од којих млађе, заједничко, има само пет година. Иначе, Гајзер је изашао из затвора пре само месец дана, где је провео десет месеци због насиља над некадашњом женом. Он је после злочина побегао, али га је полиција ухапсила у четвртак касно поподне.

Права драма у кући у Улици Црвене армије на броју 72 догодила се у среду после 23 часа када је Јожеф дошао и почео да малтретира бившу супругу. У кући је био њен четрнаестогодишњи син из претходног, и петогодишњи дечак кога је добила у браку са Гајзером.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ухапшен мушкарац осумњичен да је пред децом српом искасапио бившу жену (ФОТО)

- Најпре је наредио жени и деци да седну на под у ходнику, али после расправе, Славица је у једном трентуку стала испред њега. Тада ју је српом, кога је донео са собом, убо у стомак - потврђено нам је у Основном тужилаштву у Смедереву.

У међувремену, старије дете је позвало полицију, али док је патрола била на путу до куће, Јожеф је побегао.

- Чуо сам вриску, али сам помислио да се свађају, јер се то често дешавало. Када сам изашао у двориште, видео сам га како истрчава из куће и бежи, а убрзо су стигле полиција и Хитна помоћ - сведочи Славичин први комшија.


Несрећна жена, којој је практично стомак распорен, одмах је оперисана у Општој болници "Свети Лука" како би било заустављено обилно крварење. Имала је велику убодну рану на стомаку, али и излазну рану у пределу дијафрагме.

- Након операције, транспортована је на Војномедицинску академију - изјавио је директор смедеревске болнице др Ненад Ђорђевић.

Полиција је одмах започела потеру за бегунцем. У потрагу су укључени припадници полицијских управа у Панчеву и Смедереву, а претраживано је шире подручје Смедерева и Ковина. Гајзер има обиман досије када је реч о породичном насиљу. Смедеревски суд му је 2017. и 2018. године изрекао меру забране приласка Славици. Он је ту меру прекршио, чак и поново вршио тортуру над њом, због чега је и осуђен на десет месеци затвора, из којег је изашао пре месец дана.


СЕЗОНСКИ ПОСЛОВИ

СЛАВИЦА са децом живи у кући покојног супруга. Има још два детета из претходних бракова, сазнајемо од комшија. Издржава децу и себе радећи сезонске послове.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ У ВАЉЕВУ: Супругу тешко повредио столицом

ИЗМИСЛИО КРАЂУ ОД МИЛИОН ДИНАРА?!

КАКО смо сазнали, Јожеф је полицији пријавио да га је Славица покрала, и однела "поверљива документа" и милион динара. Због тога је полиција пре десетак дана извршила претрес њене куће, али ништа није нађено.