Цариници су у сарадњи са полицијом на граничним прелазима Хоргош и Хоргош 2, у два наврата спречили кријумчарење више од 2.000 паклица цигарета, захваљујући непогрешивом њуху службеног пса, саопштила је данас Управа царине.

Тајни товар најпре је откривен око један сат после поноћи 17. јула, када је на ред за контролу на прелазу Хоргош стигао "фолксваген шаран" бугарских регистарских ознака којим је бугарски држављанин (55) службено превозио путнике из Бугарске ка Немачкој.

У разговору са царинским службеницима возач и четворо путника, међу којима једна девојка и тројица мушкараца, рекли су да немају ништа да пријаве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
ХАПШЕЊА У КРУШЕВЦУ: Због прогањања приведено шест особа, иза решетака и Јотка

Међутим, Неро, царински пас специјално обучен за откривање кријумчарених цигарета, је својом реакцијом указао на то да путници заправо седе на скривеном товару.Реч је о 500 паклица цигарета "марлборо", "давидов" и "виктори" са бугарским акцизним маркицама, које су биле сакривене у унутрашњости седишта.

Истога дана, 17. јула, у вечерњим часовима Неро је бриљирао још једном када је на прелазу Хоргош 2 на ред за контролу стигла "опел зафира" сомборских регистрација којим је ка Мађарској путовао Шапчанин (63).

Током прегледа возила "крзнени цариник" је њушком упорно показивао на задњи део аутомобилске кабине, због чега је било јасно да се на том месту налази кријумчарена роба.Током детаљног прегледа цариници су у поду аутомобила, испод задњих седишта, открили дупло дно и шупљину испуњену кријумачареним цигаретама у којој се налазило 1.670 паклица "честерфилда" са македонским акцизним маркицама.

С обзиром да вредност заплењене робе премашује трећину вредности аутомобила чије су фабричке шупљине намерно преправљане ради кријумчарења робе, до окончања поступка против возача задржано је и возило.