КРУШЕВАЦ - Крушевачка полиција привела је ноћас шест особа. Како незванично сазнају “Новости”, међу приведенима су и Крушевљани Зоран Јотић-Јотка (64) и Игор Гајић-Гаја (45), који су крајем августа прошле године хапшени због сумње у умешаност у убиство Дејана Станковића-Ждрокинца (71). За ово убиство као непосредан извршилац осумњичен је Стефан Радулац-Жути (26).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ФОТО: Изрешетан у центру Крушевца

Радулац је, иначе, ухапшен јуче у Бањалуци на основу међународне потернице због сумње да је починио два убиства у Крушевцу, а како је раније саопштио МУП Републике Српске, до његовог хапшења дошло је захваљујићи одличној сарадњи са српском полицијом. Открило се да се у БиХ скривао користећи лажни идентитет. Очекује се спровођење осумњиченог Радулца ради даљег поступка екстрадиције.

Дејан Станковић, један од чувених близанаца Ждрокинац, ликвидиран је 6.јуна испред хотела “Голф” у Крушевцу. Само месец дана раније, убијен је његов син Војин (41), у центру града. Млађи Ждрокинац подлегао је упуцавању пред бројним сведоцима, а осумњиченог су снимиле и камере видео-надзора оближњих кафића. Радулац се дао у бекство, а након месец дана, како се сумња, починио и убиство старијег Станковића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО У КРУШЕВЦУ: Јотка пао због Ждрокинца (ВИДЕО)

Сада приведени Јотић,који је дуго година важио за шефа крушевачког подземља и његов сарадник, Гајић, су после хапшења прошле године били пар месеци у притвору. Обојица су својевремено ухапшени у акцији “Сабља” 2003. и након одслужења дугогодишње затворске казне изашли на слободу.


ХАПШЕЊА ЗБОГ ПРОГАЊАЊА

Биро МУП саопштио је да је крушевачка полиција ухапсила шест особа због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело прогањање. Ухапшени су З.Ј. (64), И.Г. (46), М.Н. (25), В.П. (25) и И.П. (), сви из Крушевца, и С.З. (43) из Београда. Они се сумњиче да су у протекла два месеца пратили двадесетчетворогодишњу жену, супругу тридесетдеветогодишњег мушкарца који је, како се сумња, био у сукобу са З.Ј.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичну пријаву, биће приведени Основном јавном тужилаштву у Крушевцу.