РАДУЛАЦ УХАПШЕН У БАЊАЛУЦИ: Пао због ликвидације оца и сина

С. Б. - О. М.

17. 07. 2019. у 16:38

РАДУЛАЦ УХАПШЕН У БАЊАЛУЦИ: Пао због ликвидације оца и сина

Фото С. Бабовић

Стефан Радулац (26) ухапшен због убиства Војина и Дејана Станковића у Крушевцу. Злочини се догодили у мају и јуну 2018, од када је био у бекству. Осумњиченог лоцирали инспектори МУП РС

СТЕФАН Радулац звани Жути (26) из Крушевца, осумњичени за убиство оца и сина Војина (41) и Дејана Станковића Ждрокинца (70), ухапшен је у среду у Бањалуци. Како је потврђено "Новостима", њега су, након годину дана скривања, лоцирали и ухапсили припадници МУП Републике Српске.

- Стефану Радулцу су лисице стављене у Бањалуци на основу међународне потернице коју је за њим расписао Интерпол Београд због сумње да је починио двоструко убиство - наводе у МУП Српске.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Осумњичени за убиство млађег Ждрокинца још у бекству

Они кажу да је до хапшења дошло захваљујући одличној сарадњи МУП Србије и Српске, који су успели да открију адресу на којој се бегунац дуже време скривао у Бањалуци.

- Након хапшења осумњичени је спроведен на криминалистичку обраду. После тога ће бити спроведен у Суд БиХ у Сарајеву ради даљег поступка екстрадиције - појашњавају у МУП РС.

Војин Станковић (41) убијен је 7. маја 2018. године у центру Крушевца. Месец дана након тога, 6. јуна, ликвидиран је и његов отац, Дејан Станковић (70), један од чувених близанаца Ждрокинаца. Он је имао "богат" стаж у криминалним круговима у Србији, иностранству и пре свега у Јужноафричкој Републици, чији је био и држављанин.

- Убиство млађег Ждрокинца је практично решено, јер доказа има доста - наводи извор "Новости". - Осумњиченог Радулца снимиле су сигурносне камере, било је доста сведока. Жртва је била са још две особе у возилу, али су се они врло брзо удаљили са лица места. Осумњичени је регистровао жртву, изашао из кафића, где је седео са још два момка, и почео да пуца.

Војин Станковић (41) / Дејан Станковић (70)

Локва крви у чијем је средишту био мобилни телефон, на средини улице, сведочила је о размерама упуцавања, после којег је Радулац побегао.

- Као мотив убиства спомињао се проблематичан историјат односа између осумњиченог и жртве, јер је Радулац наводно напао сина Војина Станковића, након чега се Станковић, како се причало, "обрачунао" са осумњиченим - износи незванично један од саговорника "Новости". - Радулац је потом обећао да ће кат-тад пресудити Станковићу.

Крушевачка полиција је крајем августа прошле године ухапсила Игора Гајића (45) и Зорана Јотића Јотку (63) због сумње да су умешани у убиство Дејана Станковића. Као непосредни извршилац ликвидације осумњичен је Стефан Радулац Жути (25). Према причама које су кружиле градом, Радулац је злочин починио највероватније страхујући од освете због убиства Војина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФОТО: Изрешетан у центру Крушевца

НЕРЕШЕНО УБИСТВО ЗУБАРА

ДЕЈАНУ Станковићу се у Крушевцу судило за убиство стоматолога Милутина Рокића (65) 3. марта, 2014, иначе, породичног кума Ждрокинаца, који је упуцан у груди испред свог стана у Чупићевој улици, где је годинама имао приватну праксу "Алфа дент Р". Годину дана касније, иза решетака су завршили једнојајчани близанци Дејан и Војин Станковић, који је касније преминуо. Оптужница је, међутим, теретила само Дејана, а не и Војина, који је је живео у Шведској са супругом и ћерком, и то под именом Гринман Јоханес. Оптужени близанац је на суду ослобођен кривице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације