СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду одредио је притвор до 30 дана црногорском држављанину Зорану Мрваљевићу, званом Мрва (42), наводном припаднику "шкаљарског клана", због сумњи да је извршио више дела везаних за организовани криминал. Реч је о удруживању ради вршења кривичних дела, трговини утицајем и организованом фалсификовању докумената (исправа), за које закон предвиђа вишегодишње затворске казне.

Притвор Мрваљевићу одређен је на захтев Тужилаштва за организовани криминал, након његовог саслушања, на којем се, како незванично сазнајемо, Мрва бранио - ћутањем.

Портпарол Вишег суда у Београду Татјана Тешић прецизирала је, за "Новости":

- Судија за претходни поступак донео је решење о одређивању притвора осумњиченом због опасности да би, одбраном са слободе, могао побећи из земље или, у кратком временском периоду, поновити кривично дело које му се ставља на терет - каже портпарол.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшени црногорски држављанин сутра на саслушању у тужилаштву


Име Зорана Мрваљевића Мрве се у јавности, а и према сазнањима полиције, доводи у везу са црногорским "шкаљарским кланом". Наводно, он је означен као особа која за рачун "шкаљараца" улаже прљав новац у легалне токове, односно послове у Херцег Новом, али и у Београду.

Мрваљевић је, почетком ове недеље, "пао" у руке српске полиције у наставку акције против фалсификовања и издавања лажних личних докумената. Неколико недеља пре њега, ухапшена је и Ј. П. (39), полицијска службеница Полицијске управе Нови Сад, за коју се сумња да је Мрваљевићу дала податке Бранка Перишића из Новог Сада, за којег је утврдила да нема биометријска документа.


ЛАЖНИ ИЗВОДИ?

МРВАЉЕВИЋ је, како се сумња, прибавио фалсификовани извод из матичне књиге рођених, као и књиге држављана, које је Ј. П. потом наводно искористила како би му, средином марта, издала личну карту на име Бранко Перишић. Против полицијске службенице, која се терети да је злоупотребила положај, поступак ће се даље водити у редовној процедури и омогућена јој је одбрана са слободе.