ПЕТАР Мошић (64) ухапшен је због сумње да је у петак око 12 часова на Аутобуској станици у центру Панчева, ножем насмрт избо своју супругу Десанку Мошић (60), са којом је био у бракоразводној парници! Она је неко време давала знаке живота, па је колима Хитне помоћи, са вишеструким повредама, одмах превезена у болницу. Нажалост, преминула је на операционом столу око 14 часова. Иначе, Десанка је била смештена у Сигурну кућу у Панчеву.

По речима очевидаца овог бруталног злочина, муж је, после краће расправе на оближњој клупи, потегао нож и с леђа насрнуо на жену и том приликом јој нанео вишеструке убодне ране по телу. Како за "Новости" причају запослени на Аутобуској станици у Панчеву, одједном су зачули јауке и запомагање са оближњег тротоара.

- Одмах сам истрчао напоље са још двојицом колега. Старија женска особа је непомично лежала на земљи, док је човек био поред ње - прича један од очевидаца. - Када нас је угледао, почео је да бежи, али смо га сустигли и савладали, иако се жестоко опирао. Држали смо га све док га полиција није преузела.

Екипе Хитне помоћи су одмах дошле на место трагедије, и Десанку превезли у болницу у Панчеву. Лекари су покушали да је спасу, али је она издахнула на операционом столу нешто после 14 часова.

Жртва Десанка Мошић


Очевици су притекли у помоћ жртви, док је друга група пролазника савладала нападача Фото "Блиц"

- Старија женска особа је у нашу болницу примљена са вишеструким убодима ножем. Убоди су били по врату, глави, стомаку, леђима, грудном кошу као и на оба плућна крила. Покушали смо да је спасемо, али је то просто било немогуће, јер јој је тело било у лошем стању. Срце је стало, а несрећна жена је обилно искрварила - кажу за "Новости" у Панчевачкој болници.


Прочитајте још - ИЗБО СУПРУГУ: Ухапшен за убиство жене


Десанка је била смештена у Сигурној кући у Панчеву, а њен муж је имао забрану приласка. Брачни пар је, како незванично сазнајемо, већ дуже време био у нарушеним односима, а у току је била њихова бракоразводна парница. Петар је чак током маја месеца у полицији пријавио нестанак супруге, како би покушао да сазна где се тренутно налази. Тада му је била изречена забрана приласка и комуницирања са супругом, што њега очигледно није омело да почини овај крвави злочин.


Петар је, како незванично сазнајемо, одраније познат органима реда, јер је због различитих кривичних дела, углавном пљачки, део свог живота провео у затвору. Он је настањен у Баваништу поред Панчева, где се бави трговином половним аутомобилима, а поседује и ауто-плац на ком је радио на састављању и растављању возила.

Ухапшени Петар Мошић


ТРАГЕДИЈА У РАКОВИЦИ

СТРАВИЧНА трагедија са сличним исходом, потресла је Србију на исти дан - 12. јула 2017. године. Тада је Марко Николић (43), испред Центра за социјални рад, са 26 убода ножем зверски усмртио своју супругу Мају Ђорђевић (38). Он је пре овог злочина задавио њиховог четворогодишњег сина Михаила, ког је бацио њој под ноге, да би потом насрнуо на несрећну жену. Убрзо је ухапшен и осуђен, али је 30. децембра 2017. пресекао себи врат и преминуо у Ургентном центру.