Виши суд у Београду заказао је за 11. септембар припремно рочиште пред суђење Зорану Марјановићу поводом оптужби за свирепо убиство супруге Јелене, 2. априла 2016. у Борчи.

На припремном рочишту, које ће бити затворено за јавност, утврђиваће се који ће докази бити извођени током суђења, а Марјановић ће се кратко изјаснити о кривици.

Након тога суд ће заказати почетак суђења које ће бити јавно и на којем ће Марјановић моћи детаљно да измесе своју одбрану.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Суђење за убиство певачице - на јесен; Адвокат: Слаби су им докази

Марјановић се оптужницом терети за кривично дело тешко убиство јер је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

У непосредној близини места злочина, према оптужници, била је и малолетна ћерка Зорана и Јелене, која је тог поподнева са родитељима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге, фолк певачице.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по од убиства.

Он је и пре тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији. Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму и генерално је својим иступима пленио пажњу "жуте штампе".

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ дуже од три године.