БЕЖИВОТНО тело Радована Пајовића (32), који је полицији био познат као "ситан дилер дроге", откривено је у ноћи између четвртка и петка, око поноћи, на забаченој ливади у београдском селу Раковица. Њега је испод сена нашао А. К. (41) из Кумодража, који је дошао да трактором сакупи бале на породичној њиви. Према првим резултатима истраге, Пајовић је затечен у крви и са повредама на глави и грудима и сумња се да је убијен. За починиоцима се трага.

А. К. је одмах позвао полицију и Хитну помоћ. Патрола је убрзо стигла на лице места и обављен је увиђај. Међутим, како је видљивост била слаба, он је прекинут током ноћи. Настављен је у петак изјутра и трајао је све до поднева. Инспектори и форензичари су детекторима за метал претраживали место на ливади на којем је пронађено тело, као и околину, како би нашли још неки од могућих доказа - чауре, ДНК, отиске...

- Према једној верзији догађаја Пајовић је усмрћен из ватреног оружја баш на ливади где га је и нашао тракториста А. К. - рекао нам је извор близак истрази. - Злочин је, претпоставља се, извршен недавно, а тело је потом сакривено испод бале сена. Међутим, не зна се где је оружје.

Постоји сумња и да је Пајовић, за којег се прича да је познат полицији као ситан дилер дрогe, усмрћен на неком другом месту, а да је онда убица, или више њих, ставио тело у аутомобил, довезао се до ливаде, и ту га бацио и сакрио.

Након обављеног увиђаја, беживотно тело, за које је утврђено да је Радован Пајовић, однето је на Институт за судску медицину, на обдукцију, која треба да утврди тачно време и узрок смрти.

Иначе, у овом делу села приступ њивама је веома тежак и непроходан, али није реткост да се управо на том земљаном путу, виде возила.

- Страшно је ово што се догодило - каже, за "Новости", један од житеља села, који живи у непосредној близини места где се догодило убиство. - Сведоци смо да се често, у шумарку, на путу и ливади, паркирају аутомобили. Не знам шта се тамо догађа и шта раде у тој забити. Мислио сам да су то неки љубавни парови, али...

Како сазнајемо, неретко су се у близини места где је нађено тело Пајовића, виђала и "нека чудна лица". Мештани кажу да сумњају да су у питању наркомани и дилери, који се ту крију и препродају наркотике.

- Делују веома опасно и нико их никада није питао шта раде на том месту - каже наш саговорник. - Људи се плаше и боље им је да се склоне, него да изазивају судбину.


ШОКИРАНИ РОДИТЕЉИ

ТРАКТОРИСТА А. К. који је нашао тело на ливади, није био код куће. Његови родитељи кажу да им син ништа није причао, јер је, након што се вратио кући из њиве, легао да спава. Ујутру је рано отишао на посао, а његови родитељи о немилом догађају, због чега су у шоку, сазнали су из медија.Прочитајте још - УЖАС НА АВАЛИ: Јауци из комбија у пламену (ФОТО)