ОТИШЛИ смо код породице, запалили свећу и однели венац. Ово је један од најтужнијих дана за нашу школу, за све професоре и ученике. Не можемо да прихватимо шта се догодило - каже за "Новости" Светлана Михаиловић, директорка Гимназије "Вук Караџић" у Трстенику, коју је недавно завршио Виктор Лазаревић (19), младић настрадао у саобраћајној несрећи у Оџацима.

Матурант је био на бензинској пумпи пре удеса, заједно са својим добрим другом је куповао слаткише. Наводно су се враћали са прославе пунолетства. Возили су бицикле када су кренули преко магистрале. Друг је без проблема прешао на супротну страну, али је на Виктора налетео "рено меган" београдске регистрације. Ударио је у задњи точак бицикла, оборио Виктора на земљу, па је несрећни момак задобио фрактуре лобање и друге повреде опасне по живот. У колима се, како сазнајемо, налазила породица која је кренула на море.

У Основно јавно тужилаштво у Трстенику требало би да пристигну резултати обдукције тела малолетника, која је обављена у истом дану када је и страдао. Како незванично сазнајемо, возач није задржан у полицији, а истрага би требало да утврди све околности које су довеле до кобног контакта аутомобила и бицикла.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Матурант згажен на путу, пред другом! (ФОТО)


У четвртак је цело село Оџаци било у дворишту ожалошћене породице Лазаревић. Бројни пријатељи, рођаци, познаници из трстеничког краја и других градова пристизали су на ово тужно место, како би упалили свећу, изјавили саучешће и присуствовали сахрани на локалном гробљу. Неутешни су остали и Викторови родитељи Дејан и Снежана, рођена сестра Сузана и многи други људи блиски Лазаревићима, који важе за врло вредну и честиту породицу. "Нема нашег Вите", "Нећемо те заборавити", могло се чути на сваком кораку у Оџацима, који је дан после погибије освануо облепљен умрлицама са потресним текстом о "драгом и никад непрежаљеном Вити".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА КОД ТРСТЕНИКА: Погинуо младић


- У току дана сретао сам га по неколико пута, и о њему могу да кажем, као и о породици, да нема бољих у Оџацима - рекли су нам мештани Оџака. - Нико није заслужио овакву трагедију, а поготово не тако добри људи.


ОСВЕТЛИТЕ ПУТ, СМАЊИТЕ БРЗИНУ

МНОГИ мештани села Оџаци, које је смештено тик до државног пута Краљево - Крушевац, пожалили су се "Новостима" на мрачан друм и брзу вожњу овом магистралом.

- Мора још да се смањи брзина, да се ограничи. Вози се и 80 километара на сат, а светла нам ту гасе пола сата после поноћи, па је непрегледно и неосветљено - жале се мештани. - Пре месец дана у атару нашег села погинуо је и један младић из Крушевца.