Црногорски држављанин З.М. (42) који је ухапшен по налогу Тужилаштва за организовани криминал сутра ће бити приведен на саслушање, речено је Тањугу у том тужилаштву.

Како смо раније објавили, реч је о Зорану Мр­ва­ље­ви­ћу званом Мрва.

Танјуг преноси писање медија да га је по­ли­ци­ја означи­ла као осо­бу која за ра­чун во­ђа "шка­ља­рског клана из Црне Горе" улаже пр­љав но­вац у легалне токове у Херцег Новом, а у Београду је ухапшен у наставку акције против фалсификовања и издавања лажних личних докумената.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УСПЕШНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен Новљанин због сумње да је фалсификовао документа

Након саслушања осумњиченог тужилаштво ће одлучити да ли ће тражити да му се одреди притвор.

Другој особи која је јуче била приведена није одређено задржавање од 48 сати и биће процесуирана у редовном поступку.

З.М. се терети за кривична дела трговина утицајем и фалсификовање исправе, саопштила је полиција.

У јуну је ухапшена Ј. П. (1980), полицијска службеница Полицијске управе Нови Сад, за коју се сумња да је дала црногорском држављанину З. М. податке Бранка Перишића из Новог Сада, за којег је утврдила да нема биометријска документа.

Он се сумњичи да је затим прибавио фалсификовани извод из матичне књиге рођених, као и књиге држављана, које је Ј. П. потом искористила како би му средином марта ове године издала личну карту на име Бранко Перишић.

Службеница Ј. П. ухапшена је због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем, а у истој акцији ухапшени су и Новосађанин Н. Б. (1978) и црногорски држављанин М. В. (1985) због кривичних дела дела трговина утицајем и фалсификовање исправе.

Тада је против полицијске службенице З. Д. (1965) поднета кривична пријава због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.