Пресуда Пузигаћи у уторак

Ј. Д. ЉУТИЋ

среда, 10. 07. 2019. у 22:25

Пресуда Пузигаћи у уторак

Лекари указују помоћ Французу Фото Танјуг

Завршено поновљено суђење за пребијање насмрт Бриса Татона. Одбрана: Током процеса забрањено саслушање неких сведока

СУЂЕЊЕ Дејану Пузигаћи, са монашким именом Сава, који је оптужен да је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године, у среду је окончано у Вишем суду у Београду давањем завршних речи странака у поступку. Изрицање пресуде заказано је већ за наредну недељу.

Тужилаштво је затражило од суда да Пузигаћу огласи кривим и осуди "у складу са законом", те да и приликом одређивања казне узме у обзир околности под којима је случај вођен. Пузигаћина одбрана је пак затражила да он буде ослобођен свих оптужби, тим пре јер се суд, како кажу, није водио налазима апелације, а током процеса је забрањено и саслушање неких сведока, а у неким случајевима и присуство јавности. Оптужени Пузигаћа је кратко рекао да се придружује мишљењу својих адвоката и - ништа више.

Након тога, отац Дејана Пузигаће подигао је руку и замолио судију да му омогући да сада, након што је завршено суђење, и он каже нешто у одбрану свог сина. Судија му, међутим, није дала реч уз образложење да је Пузигаћа пунолетан и да може сам да се брани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Татона је неко бацио на главу 


Иначе, првостепена судска одлука, која ће бити изречена у уторак, биће трећа по реду пресуда Пузигаћи, пошто му је три пута поновљано суђење. Суђење је последњи пут поновљено по налогу Апелационог суда, који је у децембру прошле године укинуо првостепену пресуду којом је био осуђен на 12 година затвора.

У првом поступку, подсетимо, Пузигаћа је био осуђен на 32 године затвора. Он се терети за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву и у притвору је од изручења из Грчке, где је ухапшен након вишегодишњег бекства.


НЕГИРАО ДЕЛО

БРИС Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009, а 11 дана касније је преминуо у болници. На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, Пузигаћа је негирао дело, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда, а камоли да је неког претукао или усмртио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Blagoje Jovovic

11.07.2019. 01:18

Osuditi 14 Srpskih mladica bez adekvatnih na neverovatnih 240 godina zatvora,samo da bi se dodvorili okupatoru sa Zapada,deleko je veći zločin nego ono što se desilo nesretnom Tatonu.

Рашо

11.07.2019. 10:11

На крају ће да похапсе пола Србије и осуде за овај злочин који је вешто намештена прича. Никад није утврђено ко је заиста претукао жртву а стално се пренебрегава чуњеница да није умро од последица и повреда од премлаћивања!