СУЂЕЊЕ Дејану Пузигаћи, са монашким именом Сава, који је оптужен да је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године, у среду је окончано у Вишем суду у Београду давањем завршних речи странака у поступку. Изрицање пресуде заказано је већ за наредну недељу.

Тужилаштво је затражило од суда да Пузигаћу огласи кривим и осуди "у складу са законом", те да и приликом одређивања казне узме у обзир околности под којима је случај вођен. Пузигаћина одбрана је пак затражила да он буде ослобођен свих оптужби, тим пре јер се суд, како кажу, није водио налазима апелације, а током процеса је забрањено и саслушање неких сведока, а у неким случајевима и присуство јавности. Оптужени Пузигаћа је кратко рекао да се придружује мишљењу својих адвоката и - ништа више.

Након тога, отац Дејана Пузигаће подигао је руку и замолио судију да му омогући да сада, након што је завршено суђење, и он каже нешто у одбрану свог сина. Судија му, међутим, није дала реч уз образложење да је Пузигаћа пунолетан и да може сам да се брани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Татона је неко бацио на главу 


Иначе, првостепена судска одлука, која ће бити изречена у уторак, биће трећа по реду пресуда Пузигаћи, пошто му је три пута поновљано суђење. Суђење је последњи пут поновљено по налогу Апелационог суда, који је у децембру прошле године укинуо првостепену пресуду којом је био осуђен на 12 година затвора.

У првом поступку, подсетимо, Пузигаћа је био осуђен на 32 године затвора. Он се терети за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву и у притвору је од изручења из Грчке, где је ухапшен након вишегодишњег бекства.


НЕГИРАО ДЕЛО

БРИС Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009, а 11 дана касније је преминуо у болници. На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, Пузигаћа је негирао дело, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда, а камоли да је неког претукао или усмртио.