ИНСПЕКТОР врањске полиције Саша Стојиљковић (40) у чијој је породичној кући у околини Прешева пронађен 21 килограм марихуане, у среду се бранио ћутањем у Вишем јавном тужилаштву у Врању. Њему је судија за претходни поступак, на предлог надлежног тужиоца, одредио притвор до 30 дана.

Поред дроге, током претреса објеката које користи овај припадник одељења криминалистичке полиције, пронађено је и пет мобилних телефона, који су послати на вештачење и анализу. За неке од њих сумња се да су "специјали", а за ове апарате заинтересовало се и Тужилаштво за организовани криминал у Београду.

Иначе, током истраге, коју је водио Сектор унутрашње контроле МУП Србије са Стојиљковићевим колегама из Управе криминалистичке полиције, откривене су и блиске везе овог инспектора са људима из криминалног миљеа. Реч је о Дејану Николићу, званом Кантар, и Милошу Миловановићу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТАЉИ ПРЕТРЕСА У ОКОЛИНИ ПРЕШЕВА: Полицијски инспектор "пао" са 21 кг дроге!


Њих двојица, према оперативним подацима полиције, део су већег нарко-ганга из Врања. Постоје индиције да се баве дрогом у међународним размерама. Први је преживео и "сачекушу", а други се склонио из Србије када је са заплењеном тоном кокаина у Румунији, повезан његов најближи сарадник.

Стојиљковић, важи за полицајца који је релативно брзо напредовао. Његове колеге су углавном биле изненађене због хапшења. Завршио је полицијску академију, а после извесног времена постављен је за командира станице у Прешеву. Убрзо је почео да ради у Управи криминалистичке полиције, одељење у Врању. Важио је за узорног полицајца, касније и инспектора.


СТАН У АЛБАНИЈИ

ПРЕМА неким сазнањима, било је приметно да Стојиљковић има више пара и да је за кратко време стекао покретну и непокретну имовину, коју није могао да заради од полицијске плате. Наводно, купио је стан у Новом Саду, али и у Албанији.