ЈОВАН Бојић (59) и Тијана Бојић (33), отац и ћерка из Зајечара, погинули су у тешкој саобраћајној несрећи на ауто-путу Ниш - Београд у атару Мале Крсне код Смедерева. Једногодишње дете је испало из аутомобила, али је чудом остало живо и готово без озледа. Супруга и мајка настрадалих, Љиљана Бојић (61), у тешком је стању, док је Тијанина ћерка Т. Т. (15) задобила преломе.

Како сазнајемо, породица је доживела несрећу док су Т. Т. возили у Нови Сад, где у септембру треба да крене у средњу школу. До удеса је дошло када је "шкода" зајечарских таблица, из још неутврђених разлога, ударила у камион предузећа "Србија ауто-пут", који се налазио у зауставној траци. Након тога су се кола зауставила неколико стотина метара даље у брзој траци ударивши у банкину, потврђено је у ПУ Смедерево.

Отац је био на месту возача, ћерка на сувозачевом седишту, а позади Г. Р., девојчица стара годину дана. Њена мајка је, иначе, сестра настрадале Тијане. Беба је, након удара, испала из аутомобила, и то заједно са ауто-седиштем. Према сведочењу очевидаца, присебном реакцијом људи који су наишли, склоњена је са ауто-пута.

- Дете нема теже повреде, а након неопходних прегледа, упућено је на хоспитализацију на Универзитетску дечју клинику у Тиршовој у Београду - изјавио је, за "Новости", директор ОБ "Свети Лука" др Ненад Ђорђевић.

Тијана Бојић Фото Facebook

Т. Т. (15) задобила је прелом руке, али није у животној опасности, и упућена је у Београд. Љиљана Бојић је у тешком стању, има отворени прелом руке, повреду главе и након што је збринута у смедеревској болници, упућена је на Војномедицинску академију у Београду.

Призор на лицу места био је потресан.

"Шкода" је остала без крова, највероватније од ударца у камион. На коловозу посвуда крхотине, расута документа, уплатнице. Најпотреснији призор - лутка која је испала из аутомобила након ударца. Радници "Србија ауто-пута" били су у шоку, и нису били способни за разговор са репортерима.

Саобраћај је нормализован око 12 часова. Увиђај је обавио заменик основног јавног тужиоца из Смедерева Александар Милошевић, који је наложио обдукцију тела настрадалих.

Фото Н. Живановић

Фото: Н.Живановић

ПОШЛА ДА ИХ ОБИЂЕ

ЈОВАН је био пажљив и искусан возач - причају комшије. - Једноставно не можемо да верујемо да му се то десило.

У среду се у Београд, где су јој смештени једногодишња ћерка и мајка, упутила и Т. П. Она, међутим, није желела да даје изјаве за медије.

- У овом тренутку заиста нисам у стању да вам ишта кажем. Молим вас да ме разумете - казала нам је Т. П.

Фото: Н.Живановић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Петоро повређених у четири саобраћајна удеса у Нишу


НЕДАВНО ОТВОРИЛИ КИОСК

КАКО су нам казале комшије, ова породица, која је живела у зајечарском насељу Котлујевац, кренула је у раним јутарњим сатима за Нови Сад.

- Јован и Тијана су недавно, недалеко од ОШ "Хајдук Вељко", отворили киоск брзе хране "Смазалица" - причају комшије. - Бојићева супруга је инвалидски пензионер, а код њих је врло често боравила и Г. Р., једногодишња девојчица.