ПРИПАДНИЦИ Сектора унутрашње контроле (СУК) МУП Србије ухапсили су у уторак Сашу Стојиљковића (40), полицијског службеника Управе криминалистичке полиције (УКП) у Врању, након што је код њега пронађена већа количина наркотика. Како незванично сазнајемо, приведена су још двојица Врањанаца, који се доводе у везу са јаком криминалном групом из овог града.

Претресом помоћне просторије у дворишту породичне куће овог полицајца, у околини Прешева, инспектори су пронашли и запленили пет пакета марихуане, тежине око 21 килограм. Стоиљковићу је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву за кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Стојиљковић је радио као инспектор у Одељењу криминалистичке полиције (ОКП) Полицијске управе у Врању. Према незваничним сазнањима он је био задужен управо на сузбијању наркотика, а доводи се у везу са Дејаном Николићем званим Кантар и Милошем Миловановићем. Они наводно припадају криминалним круговима у Врању и повезани су и са албанским мафијашима из Северне Македоније и Косова и Метохије.

Бројне криминалне активности везују се за Николића. Он је у Врању познат и као власник коцкарница. Био је хапшен 2012. године као део групе која је наводно стајала иза серије паљења аутомобила и других инцидената у Врању. Убрзо је пуштен на слободу.

Две године касније нашао се на мети, како се тада тврдило, "професионалаца", који су његов ауто дигли у ваздух. Једва је преживео, а због тешких повреда ампутирана му је нога. Експлозивна направа била је подметнута испод његовог "аудија Q7", а активирана када је улазио у возило. После опоравка, како тврде упућени, вратио се "пословима".

Милош Миловановић је тренутно, према неким информацијама, ван Србије. Он је "локални бизнисмен", који се у овом миљеу налази од пре неколико година. Спекулише се да је налогодавац паљевине возила конкурентске фирме "5Д" у селу Паневље, али за то још нема доказа. Како нам је речено, није могао бити подвргнут букалном брису јер се не налази у земљи. Према незваничним информацијама и за једног и за другог се везују послови са наркотицима.


ПРЕТРЕСИ ЖАНДАРМЕРИЈЕ

ДЕЈАН Николић је чест гост локалних кафића, а та места, као и пословне објекте неретко претреса Жандармерија. У недавној акцији нагађало се да је управо он мета, али тада наводно нису пронађени никакви докази, нити је саопштено да ли је неко ухапшен.