НЕМАЊА М. (54) ухапшен је у уторак због сумње да је у ноћи између суботе и недеље убио мајку Станојку М. (83) у кући у којој су живели, у београдском насељу Звездара. Према незваничним информацијама, он је тупим предметом ударио мајку неколико пута у главу, а несрећна жена преминула је од задобијених повреда.

Дан касније позвао је Хитну помоћ, која је по доласку на место несреће могла само да констатује смрт. Тело је послато на обдукцију, након чега је утврђено да је она убијена, због чега је Немања приведен као главни осумњичени.

Према незваничним сазнањима, Немања је лекарима испричао да је Станојка пала у купатилу и ударила главом. Међутим, припадници полиције су након спроведене истраге утврдили да је, након што је усмртио несрећну жену, беживотно тело оставио у кревету. Ипак, још није пронађено оружје којим је злочин извршен.

У дворишту куће, у Волгиној улици на Звездари, где су мајка и син становали, у уторак није било никога. Врата стана су била запечаћена, а у околним домовима нисмо затекли станаре. Како смо сазнали од комшија који живе у овој улици, Немања и Станојка су у овом београдском насељу становали одскора. Осумњичени је стан закупио пре неколико месеци, а убрзо након тога мајку је преузео из дома за старе у којем је она боравила и довео је да живи са њим.

- Жена је била болесна и ретко је излазила из куће, а овде је живела, па, нема ни три месеца - прича једна од комшиница. - Он се није дружио ни са ким. Био је мало чудан, а понекад када би га срела на улици примећивала сам да прича сам са собом.


Додају и да им је Немања одувек деловао чудно, али да никада није правио проблеме. Нису чули да су се њих двоје свађали, већ су имали утисак да се бринуо о мајци. Комшије не могу ни да претпоставе шта је био окидач да Немања на суров начин усмрти мајку. Једино што им пада на памет јесте да је узрок Станојкина болест са којом он није могао да се носи.


Детаљном истрагом београдске полиције очекује се буде утврђен тачан мотив овог стравичног злочина.


Прочитајте још - ВЕЛИКА ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА: Убио мајку, па себе

СЛИЧАН ЗЛОЧИН

У АПРИЛУ ове године у београдском насељу Калуђерица Миљан З. (31) насмрт је претукао ашовом мајку Босанку Т. (58). Полиција га је ухапсила одмах након овог стравичног злочина. Породичној трагедији је претходила жустра свађа мајке и сина у дворишту породичне куће.