НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ПАНЧЕВУ: Малену Хелену прогутао базен наочиглед родитеља

Ј. Д. ЉУТИЋ

недеља, 07. 07. 2019. у 14:01

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ПАНЧЕВУ: Малену Хелену прогутао базен  наочиглед родитеља

Хелена Т.

Трагедија у Омољици код Панчева, у дворишту породичне куће страдала четворогодишњакиња

ЧЕТВОРОГОДИШЊА Хелена Т. из Омољице код Панчева удавила се данас у базену наочиглед својих родитеља и других чланова породице, у дворишту куће свог деде, у Улици краља Петра Првог.

Непосредно пре трагедије девојчица се играла, док су укућани - родитељи и рођаци, у башти, неколико метара од постављеног базена, пили преподневну кафу.

- Пунила је пиштољ за воду са чесме и прскала нас - прича кроз сузе Милосав Тодоровић, деда настрадале девојчице. - Шалили смо се са њом, задиркивали је, а она нас је засмејавала. Све време нам је била на очима. Није улазила у базен, а како је одједном упала унутра и шта се догодило, нико од нас не зна. Настрада нам дете, а ускоро, на јесен, хтели смо да јој славимо рођендан...

Истражни органи, незванично, претпостављају да је мала Хелена највероватније играјући се, изгубила пластични пиштољ. Сумња се да јој је упао у воду и да се дете сагнуло како би га извукло из базена.- Само једног тренутка - нема детета. Сви смо поскакали да је тражимо. Најпре смо посумњали да је отишла у другу кућу, где су јој била старија браћа, да их буди и зове напоље. Проверили смо, и - ништа - каже дека Милосав.

Деда Милосав


Како вели, у потрази за Хеленом изгубили су доста времена, али ипак нико није ни посумњао да се дете попело и да је упало у базен. Деда Милосав даље прича:

- Једног тренутка, Хеленин стриц Игор отишао је до базена да види да се није сакрила иза њега, и како би заштитио базен прекривши га церадом. Тада ју је угледао у води, вриснуо је и онесвестио се.

Како сазнајемо, дете је одмах извучено из воде и базена, а позвана је и Хитна помоћ.

- Хеленин отац Мирослав покушавао је да оживи мезимицу, док је снаха Златија запомагала на сав глас. И ми остали покушавали смо све. Дошла је и Хитна помоћ, доктори су све учинили да је реанимирају. Међутим, све је било готово. Настрада нам дете у базену, у којем је било воде тек шездесетак центиметара. Никоме и сад није јасно како се то догодило, али ето, минут да деца нису пред очима и - трагедија - каже Милосав Тодоровић.

Дете је упало у монтажни базен / Фото Жељко Кнежевић


Хеленини мајка Златија и отац Мирослав данас нису били у стању да говоре. У шоку су обоје, као и остатак фамилије.

- Златија и Мирослав имају још два сина. Један је трећи разред средње, а други је тек уписао средњу школу. Ипак, Хелена је била свима мезимица. Девојчица, као лутка, умиљата, али несташна. Родитељи су очајни. Мајка нарочито. Плаче и чупа косу - каже један од рођака Тодоровића.


Кућа Тодоровића / Фото Жељко Кнежевић


ОТКАЗАЛО СРЦЕ?

ТЕЛО малене девојчица послато је на обдукцију како би се тачно утврдио узрок смрти, с обзиром на то да се незванично прича да је можда Хелена имала проблема са срцем, те да јој је позлило па је зато упала у базен са водом. Након тога биће заказана сахрана и обавештена и остала родбина која, углавном, живи у иностранству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Ap0qalypto

07.07.2019. 14:44

Tragedija, unistena porodica. Kod nas je uvek bar jedna osoba sa decom u bazenu. Tuga je vecna, treba uraditi sve da bi smo je sprečili.

Бранислав

07.07.2019. 15:12

Душа ме боли. Почивај у миру и нека те анђели чувају, срце мало...

Ucite da plivate

08.07.2019. 03:32

Nauciti dete da pliva vec sa 2 godine je u modernom svetu normalna stvar bas zbog bezopasnosti

Tamara

08.07.2019. 13:51

@Strasno - Dal si bre ti normalna osoba? Evo popteno te pitam koje probleme imaš... Sram te bilo...

X

08.07.2019. 13:51

@Strasno - Strasno je ružan Vas komentar i neprimeren. Ako nemate šta pametno da kazete, bolje zadržite za sebe otrovne reci. Ne znate kako je njima sada, ne daj Bože nikome.

Кох

08.07.2019. 12:33

Купите још већи базен, битан је престиж, не безбедност

драгана

08.07.2019. 14:22

Velika tragedija i žalost.I saučešće porodici.I bez obzira na ovo :ljudi,aman,čuvajte decu.U poslednje dve godine nam je.mnogo dece nastradalo zbog NEMARA roditelja ili staratelja.Život deteta nije u vlasništvu roditelja.Treba uvesti krivičnu odgovornost za roditelje ili staratelja.Kako mozemo

Ja

08.07.2019. 16:43

Saučešće porodici, velika tragedija. Nema tu krivca niti nemarnosti roditelja. To je jednostavno sudbina. Najveće tragedije sa decom se dešavaju kad ima veći broj ljudi, pa uvek misliš da neko drugi pazi dete. Meni je ćerka upala u reku, a da niko od 20ak odraslih ljudi nije videlo. Srećom, brat se kupao u reci i video je i izvadio. Tolika je bila, kao ova malena. To su trenuci, prosto neverovatno. I sad mi je loše kad se setim.

Sunac ti

01.08.2019. 15:16

Pa pise na uptstvu za sklapanje bazena (cak i u kini) koje su mere obavezne zastite. Saucesce porodici za neopisivu tragediju i iz iskustva znam da su nepredvidivi trenutci ali u normalnoj zemlji za ovo neko mora da odgovara. Ako je preprodavac prodao polovan bazen bez uputstva za bezbednost ima deo krivice a ako je kupac kupio bez da mu se izda valjan racun onda je deo krivice i njegov jer je pristao na takvu vrstu kupovine.