АПЕЛАЦИОНИ суд у Крагујевцу укинуо је пресуду Вишег суда у Чачку, којом су у марту ове године мајка и ћерка из Пожеге, Светлана (47) и Ана Попадић (25) биле осуђене на пет, односно три године због трговине дрогом. Како је за "Новости" потврдио њихов адвокат Славко Петрић - у апелацији су оценили да није јасно утврђено које су тачно радње њих две предузеле, а није урађено ни вештачење базних станица, ни анализа листинга телефонских разговора.


Њих две су проглашене кривим да су наводно прошле године подстрекавале бившег вероучитеља Зорана Маринковића да превезе наркотике са Космета у Швајцарску, за шта је он, како се сумњало, ангажовао свештеника Милана Јордовића. Светлана је за то добила пет година робије, а њена ћерка три.


Њихов бранилац наводи да у току доказног поступка пред првостепеним судом није обављено вештачење, од стране вештака за информациону технологију који би се изјаснио о листингу одлазно-долазних телефонских разговора између оптужених и сведока, као и базних станица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен због сумње да је из кола у покрету упуцао двојицу

- Одбрана је у жалби све то истакла - каже адвокат Петрић. - У поновљеном поступку првостепени суд мора да има у виду и све остале разлоге наведене у жалбама.

Апелациони суд, како се испоставило, истакао је да се у разлозима првостепене пресуде не види у чему се састоји радња оптужених. Наводе да није прецизно рашчишћено шта су њих две наводно урадиле и да ли је реч о подстрекавању вероучитеља и свештеника или, евентуално, о саизвршилаштву.