Јутки ће судити у Крушевцу

Ј. Д. Љ.

уторак, 02. 07. 2019. у 19:29

Јутки ће судити у Крушевцу

Основни суд у Крушевцу Милутин Јеличић

Одлучено да се из Бруса премести процес који се води против Милутина Јеличића. Наводи се да нису испуњени услови за неометано поступање у предмету. Окупљања су утицала на несметано вођење процеса

ВРХОВНИ касациони суд одлучио је да се кривични поступак против Милутина Јеличића Јутке, доскорашњег председника Општине Брус, који је оптужен за недозвољене полне радње, из Основног суда у том граду измести у Основни суд Крушевцу. У одлуци ВК суда, наводи се да су испуњени законски услови за преношење месне надлежности, јер је Основни суд у Брусу спречен да неометано поступа у овом предмету.

Подсетимо, промену суда затражио је поступајући судија у овом предмету, а исто је захтевао и адвокат оштећене, чему се успротивила одбрана оптуженог. Врховни касациони суд је, након што је размотрио захтев колега из Бруса, утврдио да је "током вођења кривичног поступка дошло до поделе одређеног броја грађана који подржавају окривљеног или оштећену што манифестују окупљањем испред зграде суда са могућношћу да, евентуално, дође и до физичког обрачуна, што је све утицало на несметано вођење кривичног поступка, а што све представља важне разлоге за преношење надлежности".Бивши председник Бруса оптужен је за полно узнемиравање своје бивше секретарице Марије Лукић, између осталог и тако што јој је послао 15.000 непримерених порука. За кривично дело за које се терети Јеличић запрећена је казна до три године затвора.

До сада, у Основном суду у Брусу није одржан ниједан претрес онако како је то предвиђено, јер је на сваком суђењу било инцидената, па су рочишта одлагана. Адвокат оштећене тражио је изузеће надлежног судије, томе се противила одбрана, било је и тешких речи, а врхунац су Јуткини рођаци и пријатељи, "навијачи" који су пратили суђење са пиштаљкама, бубњевима и паролама. Претресима су присуствовали и представници више невладиних организација, што се није "допало" Јеличићевим пријатељима, па је тако последњи пут дошло чак и до физичког инцидента.

БОРОВИЋ: ЗАДОВОЉНИ СМО

ИАКО је одбрана тражила да се суђење Јутки измести у Београд, ипак смо задовољни одлуком ВКС да се оно прекине у Брусу где је, како се показало, оним што се догађало на претресима, био нарушен углед српског правосуђа. Поступак ће даље процесно да се настави у Крушевцу. Очекујем да ће суђење почети без траума и притисака и да ће и остали сведоци, сада моћи без страха да сведоче о Јеличићевим потезима према њима, јер то у Брусу нису смели, нити могли. Овим је, наравно, и суд показао да се не плаши и да неће да трпи притиске већ да суди само по закону - каже за "Новости" адвокат Боривоје Боровић, који заступа оштећену Марију Лукић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kazo

02.07.2019. 22:48

U buvaru s njim , dosta više , šta bi on uradio da njegovu kćerku maltretiraju i spopadaju !!!