Иако је Основно јавно тужилаштво у Бору још почетком фебруара подигло оптужницу против Бранка Перића (60), бившег заменика градоначелника Бора, чије су фотографије, на којима се он страсно љуби и грли са девојчицом старом тек 15 година, освануле на друштвеној мрежу "Фејсбук", ни после три рочишта – главни претрес није одржан!

Прва два пута Перићеви адвокати су тражили одлагање главног претреса, јер је његов адвокат имао заказано друго суђење – сазнају ’’Новости’’. А, рочиште у уторак није одржано јер је, како нам је предочено, бранилац оптуженог обавестио Основни суд у Бору да је на годишњем одмору. Датум почетка суђења бившем градоначелнику Бора, за кога Тужилаштво тражи казну од годину дана затвора, није одређен.

Подсетимо, Перић се нашао се у средишту секс скандала када су фотографије на којима се он љуби и страствено грли са девојчицом, освануле на друштвеним мрежама те малолетнице. Фотографије су убрзо склоњене, али их је, у међувремену, видео и сачувао велики број људи.

Прочитајте још - Оптужница против функционера

У јавности су се, подсетимо, појавиле четири фотографије на којима се види бивши заменик градоначелника Бора у интимним позама са једном девојчицом. Перић је, подсетимо, био лишен слободе и поднета је кривична пријава против њега због полног узнемиравања, али тек након што су медији алармирали јавност о овом случају.

Перић, који је првобитно дао изјаву у полицији у својству грађанина, казао је да је само честитао свим девојкама на добро урађеном послу. Оне су китиле Дом културе у борском селу Слатина, одакле је родом и бивши заменик градоначелника. Он је истакао да никакав однос није имао са малолетницом, а те се приче чврсто држала и девојчица.

Иако се на фотографијама јасно види да девојчица снима селфи, обоје су се држали својих изјава. У почетку, није било реакција истражних органа, уз образложење да се ради о лицу старијем од 14 година, "због чега се случај не може окарактерисати као обљуба над дететом, нити је било икакве присиле".

Прочитајте још - Оставка због слика са малолетницом?

Незванично, када су фотографије исцуриле у јавност, од Перића је затражено да одмах поднесе оставку. Он је то и учинио, а тај чин је образложио здравственим разлозима. Међутим, до данас, упркос жестоким прозивкама јавности, није изабран његов наследник, тако да је, приликом недавне посете Александра Миликића, градоначелника Бора, Кини, град у његовом одуству представљао Драган Жикић, председник локалног парламента.