Си-Ен-Ен о случају Јутке и Марије Лукић

Танјуг

недеља, 30. 06. 2019. у 18:46

Си-Ен-Ен о случају Јутке и Марије Лукић

Марија Лукић / Фото Н. Скендерија

Америчка телевизија "Си-Ен-Ен" објавила је на сајту причу о случај у31-годишње Марије Лукић која је тужила за злостављање смењеног председника општине Брус Милутина Јеличића званог Јутка

Америчка телевизија "Си-Ен-Ен" објавила је на сајту причу о "#MeToo моменту Србије" представљајући уз помоћ познатог хештега на Твитеру, посвећеног борби против секуалног злостављања жена, случај 31-годишње Марије Лукић која је тужила за злостављање смењеног председника општине Брус Милутина Јеличића званог Јутка.

У тексту, у чијем наслову стоји да "наводна жртва узнемиравања сама води борбу за правду" описује се "#MeToo суђење високог профила" започето поводом овог случаја за које "Си-Ен-Ен" наводи да је "уздрмало социјално конзервативно друштво Србије, где је закон о сексуалном узнемиравању као кривичном делу уведен тек 2017. године".

Наводи се да је Лукићева, мајка двоје деце, у јуну 2015. отишла на разговор за посао код Јеличића, код којег је касније радила као секретарица, током којег је он закључао врата и силом је пољубио након чега му је рекла да откључа врата.

"Си-Ен-Ен" наводи речи Лукићеве да је то био "почетак двогодишњег сексуалног узнемиравања током којих јој је Јеличић наводно послао 15.000 "Вотсап", "Вајбер" и СМС порука, у више наврата је пипао и казао јој да може да напредује на послу само ако буде имала секс са њим".

Наводи се да Јеличић и његов адвокат нису одговорили на питања која им је "Си-Ен-Ен" упутио, а Лукићева је поновила раније дате изјаве да ће се "уколико правду не добије у Србији" обратити Европском суду за људска права.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

VeKo

30.06.2019. 19:57

Neka piše ko šta hoce Jutka je u pravu. Nema većeg osvetnika od ostavljene zene. Pravda za Jutku

Mile Lov

30.06.2019. 21:37

@VeKo - Da li ga podržava tvoja mama,sestra,supruga i žena?Pravda za sve mnogostradalne žene.

Mile Lov

30.06.2019. 22:14

@драгана - Sramota je šta pišeš Dragana.Gde ti je ljudskost.Zamisli sebe na njenom mestu.

Caj od lipe

01.07.2019. 09:10

@драгана - Hvala sto pokazujete kako iz druge perspektive moze da se gleda na problem gde se žrtva krivi za nasilje ili da ga je isprovocirala tj. isprovocirao. To nas nece daleko odvesti, jer ce samo ohrabriti nasilnike, vec je potrebno da se, kao sto predlazete, stavimo u poziciju zrtve. Samo onaj koji je u stanju da se zapita kako bi njemu ili njoj bilo da bude u poziciji zrtve, moze da se poistoveti saoseca i oseti tudju muku i bol pa moze i da nešto učini da se i njemu ili njoj isto ne bi dogodilo.

Miodrag

22.07.2019. 13:51

@драгана - Dragana@Ti si izgleda ljubomorna ili zaposlena kod doticnog.Da ti se dete nadje u opstoj situaciji,da zavisi od takvog coveka... ne bi se tako lako gadjala izjavama... Ovaj covek je sramota ove vlasti i cele Srbije...

Anja

30.06.2019. 21:23

O cemu ovi pisu, svasta. Po ovoj novinskoj agenciji najvazniji problem je Jutka i neka Marija, a ne KiM i divljanje Siptara.

драгана

01.07.2019. 20:59

@MARKONI - Dve godine je već "trajanje".Zašto nije ranije reagovala? Gde.je.njen muž sve godine?On kuva ručak, a Mara se dopisuje?Za stotine poruka treba vreme,a tek za hiljade.Muž je sve vreme znao,ali je family and co odgovaralo dopisivanje.Sada će živeti od youtube pregleda.