Заплењено више од три тоне нафте код Ковина

Ј. И.

четвртак, 27. 06. 2019. у 09:38

Заплењено више од три тоне нафте код Ковина

Фото: Управа царина

Цариници су током две заједничке акције са полицијом запленили више од три тоне нафте у рејону Дунава код Ковина, саопштила је Управа царина
КОВИН - Цариници су током две заједничке акције са полицијом запленили више од три тоне нафте у рејону Дунава код Ковина, саопштила је Управа царина.

У првом случају су, након вишедневног осматрања приобаља Дунава, цариници речне екипе за сузбијање кријумчарења обавестили полицију да је недалеко од Ковинског моста уочен теретни комби, највероватније натоварен кријумчареном нафтом.

Када је полиција зауставила поменути комби смедеревских регистарских ознака, у њему су пронађена два бидона- коцке са по 1.000 литара немаркираног дизел горива.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Заплењено три тоне кријумчарене нафте у Ковину

Поред бидона са нафтом налазила се и пумпа за претакање, са око 15 метара гуменаог црева. До окончања прекршајног поступка пред надлежним судом, поред кријумчарене нафте, привремено је задржан и комби.

Сличан случај догодио се и неколико дана раније, када је у близини рудника Ковин на Дунаву, приликом заједничке контроле са полицијом и тржишном иснпекцијом, на броду-багеру пронађен бидон коцка запремине 1.000 литара и метално буре од 200 литара, у којима је било немаркирано погонско гориво, саопштила је Управа царина.
Коментари (3)

Hvalite Se Usta Moja

27.06.2019. 12:24

Zanimljivo, kako običan narod ne moze da zivi, dok mufljuzi mogu sve. Bitno da mi cutimo imamo i zasto.