Дарко Шарић постављао питања вештацима

Н. Б.

27. 06. 2019. у 06:52

Дарко Шарић постављао питања вештацима

Дарко Шарић

Пљевљак се терети да је опрао 22 милиона евра зарађених од кокаина

ДАРКО Шарић, оптужен са још 17 особа да је опрао 22 милиона евра зарађених продајом кокаина, у среду је пред Специјалним судом у Београду, постављајући питања вештацима економске струке, устврдио да је по основу зарада, продаје "Штампе" и подигнутих кредита, имао три пута више легално стечених пара на рачунима својих фирми од цифре за коју га Тужилаштво терети да је опрао.

Он је навео све уплате које су вршене на рачун предузећа чији је он власник, као и његов брат Душко, а кад се све сабере, како је казао, долази се до цифре од скоро 57,6 милиона евра. Шарић је инсистирао да стручњаци кажу да ли је он уносио или износио новац из земље, на шта је добио одговор да су привредна друштва која се спомињу у оптужници, а која је он куповао, у земљи. Такође, казали су и да нису нашли ни на један податак да је било коjа новчана трансакција била спорна, односно да није била дозвољена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ Вештаци пред судом о финансијама


- Можете ли да дате закључак да новчани токови потичу из легалних прихода - уследило је наредно питање.

- Ми смо утврдили чињенично стање на основу документације, а да ли је то легално или не, не бисмо се изјашњавали. Ми смо указали из којих извора су вршени трансфери - рекли су вештаци.

- Да ли су новчана улагања могла да угрозе економски поредак земље - интересовало је Шарића.

Међутим, судија Синиша Петровић није дозволио да вештаци на то одговоре, уз образложење да ће оцену о томе дати суд.


НЕМА ЗАМЕРКИ НА ВЕШТАЧЕЊЕ

ОДБРАНА Дарка Шарића није имала примедбе на налаз мишљења комисије вештака економско-финансијске струке Градског завода за вештачење.

- Комисија вештака је у свом налазу и мишљењу на јасан и прецизан начин описала и приказала реалне новчане токове који су релевантни за чињенични склоп из оптужнице. Новчани токови су описани од њихових реалних, легалних извора, па све до легалног и реалног улагања новца у имовину и капитал у Србији - наводи се у допису адвоката Бранислава Поповца, који заступа Шарића.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Zoran Kg

27.06.2019. 08:17

Nije se on jedini obogatio na brzinu, ako se ispituje poreklo para ima u ovoj drzavi mnogo njih koji bi trebalo da stanu u red.

PERA AS!!!!

27.06.2019. 09:47

U SEGMENTU DRUSTVO NAPISALI STE DA SVAKI BI TRECI STANOVNIK OTISAO IZ SRBIJE!!! EVO VAM NAJJACI RAZLOG ODLASKA, DAKLE NEOSUDJIVANJE LOPOVA, NARKO DILERA, NEKAKVA ODBRANA DOKAZANIH > ZESTOKIH> MOMAKA NADJACA ZAKON I PRAVNI SISTEM JEDNE JADNE SRBIJE...

Maki

28.06.2019. 04:38

@PERA AS!!!! - Bolje gledaj u svoj tanjir sta si danas jeo i sta ces sutra , nesladi se tudjim mukama . Zbog takvih kao sto si ti lose nam i ide u drzavi , a sa tobom cemo se jos teze oporaviti . Idi kad te molim iz Srbije sto pre , takvi nam netrebaju.

Maki

28.06.2019. 04:41

Daj bre komentatori opametite se malo . Zloba nikom dobro nije donela . I zapamtite Zloba i zavist su stalni grehovi zloban si od jutra do mraka svaki dan . Lopov se gresi samo 2 minuta dok ukrade a vi ste zlobni zauvek!!!!!!0