ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова су, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у циљу спречавања финансијског криминала и корупције, у Београду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву, Суботици, Лесковцу и Врању, ухапсили 28 особа, а против још осморо су поднете кривичне пријаве. Сумња се да су они оштетили буџет Србије и друга правна и физичка лица за скоро два милиона евра!

У Београду су ухапшени Д. Б. (44), Д. Н. (44), С. П. (43), С. К. (74), док је против четрдесетдвогодишњег мушкарца који је раније приведен, поднета кривична пријава. Они су се 2017. на основу фалсификоване документације, уписали у листу непокретности, а затим и продали два стана чији су власници преминули и тако присвојили 14.400.000 динара.

Краљевачка полиција ухапсила је Б. Ђ. (43), одговорно лице ПД "Хосана" и М. С. (47), А. Д. (37), М. Д. (39) и Б. С. (50) због злоупотребе. Они су сачињавали лажну документацију о пријему замрзнутог воћа и амбалаже, која никад није доспела у "Хосану" ни у пољопривредна газдинства са којима послују.

У Крагујевцу је "пао" Б. А. (46) јер се лажно представљао да је особа од утицаја и обећавао запослење у предузећу "Енергетика" и Клиничком центру и преварио три особе од којих је узео 1.044.900 динара. Ухапшен је и Ђ. В. (33), одговорно лице д.о.о. "Ђурђевдан" из Аранђеловца због сумње да је утајио порез од 2015. до 2018. од 31.120.691 динар, као и Д. С. (41) запослени у крагујевачкој пословници предузећа "Меркатор С" због проневере. Он је од 2016. до 2018. присвајао и продавао на црно мешовиту робу поменуте фирме и оштетио је за више од два милиона динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ШТЕТА ЗА БУЏЕТ 240.000 ЕВРА: Полиција осумњичила 23 особе да су овериле исправе са лажним подацима како би извршили ликвидацију предузећа 


У Врању су ухапшени М. И. (47), бивше одговорно лице агенције "Мики МС" и С. Ј. (31) за фалсификовање. Они су, након што је фирма избрисана из Агенције за привредне регистре, сачинили више од 50 лажних записника о извршеним техничким прегледима са ИД бројевима и регистровали возила заинтересованих лица уз накнаду. Нишка полиција ухапсила је А. П. (43), бивше одговорно лице "АД Југотерм" Мерошина и агенције "САА Консалтинг", С. Т. (33), С. Р. (54) и Д. М. (53) и И. Ђ. (45), раднике ових предузећа, због злоупотреба и прибављања материјалне користи на штету поменутих фирми од преко 60 милиона динара.

Свим ухапшенима одређено је полицијско задржавање након којег ће бити приведени на саслушање у надлежна тужилаштва.


УЗЕЛИ РОБУ, НИСУ ПЛАТИЛИ

ОДЕЉЕЊЕ за сузбијање привредног криминала у Београду поднело је пријаву против 66-годишњег мушкарца јер је као оснивач и одговорно лице "ПД Гранинипекс", незаконитим узимањем кредита, присвојио 32 милиона. Жена (36) из Старе Пазове ухапшена је због преваре. Представљајући се да је запослена у "ПД Гокс трансу" довела је у заблуду "ПД Спортина" и преузела робу од ове фирме вредности пола милиона.Прочитајте још: Фалсификованим рачунима оштетио државу за 8 милиона динара